Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

48 οι νεκροί από την γρίπη – Έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση λένε οι ειδικοί

Τρεις νέοι θάνατοι από την γρίπη που μόνο μέσα σε ενάμιση μήνα άφησε 48 θύματα. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή λένε οι ειδικοί.
Στους 48 ανέρχονται οι θάνατοι στην Ελλάδα από επιπλοκές της γρίπης. Άλλοι τρεις άνθρωποι, μέσης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα, έχασαν τη ζωή τους, και άλλοι 113 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, στην κορύφωση της νόσου, νοσηλεύονταν στην εντατική 63 άτομα.
 
«Φέτος έχουμε πολλά περιστατικά στην εντατική. Πρέπει να ληφθούν μέτρα», τονίζει ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεργάτης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων κ. Σωτ. Τσιόδρας.
 
Οι εκπρόσωποι του ΚΕΕΛΠΝΟ συμβουλεύουν τους ασθενείς να ξεκινούν τη χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων μέσα στο πρώτο εικοσιτετράωρο από την έναρξη των συμπτωμάτων της νόσου (να μην περιμένουν εργαστηριακή επιβεβαίωση για την ύπαρξη του ιού).
 
Μεταξύ των συμπτωμάτων της γρίπης είναι ο πολύ υψηλός πυρετός (πάνω από 38,5 βαθμούς Κελσίου) ο οποίος επιμένει περισσότερο από 48 ώρες, η δύσπνοια, η αιμόπτυση και η έντονη κεφαλαλγία.
 
“Δεν προετοιμαστήκαμε για την γρίπη και έχουμε περισσότερα κρούσματα”, λέει στο Newsit, ο πρώην Διοικητής του ΕΚΕΠΥ
 
Όπως αποκάλυψε, ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου, χειρουργός ορθοπεδικός, πρώην Διοικητής ΕΚΕΠΥ, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιτήρηση της γρίπης στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως τις 4 Φεβρουαρίου, στο 70% των νοσούντων είχε διαπιστωθεί ο ιός Α και στο 30% ο ιός Β.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε