Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

48ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ Παρασκευή και Σάββατο – Ποιοι απεργούν

48ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ Παρασκευή και Σάββατο – Ποιοι απεργούν

Με 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο και συγκεντρώσεις, απαντούν ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ στα μέτρα του νέου μνημονίου.

Τριήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα, παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Τα συνδικάτα που διαμαρτύρονται εναντίον των μέτρων που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο, καλούν σε συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος, αύριο και το Σάββατο στις 11.00 το πρωί, ενώ για την Κυριακή το απόγευμα οπότε και κατατίθενται τα νέα μέτρα προς ψήφιση προγραμματίζουν συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.

Ποιοι συμμετέχουν

– Οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στη 48ωρη γενική απεργία μετά από κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) ως ένδειξη διαμαρτυρίας «για την πλήρη κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας και την εξόντωση των γιατρών». Επιπλέον, με απόφαση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), θα συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

– Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στις απεργαικές κινητοποιήσεις και συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη του Δ.Σ. στη Δευτέρα για να αποφασίσουν πότε θα κλείσουν τα καταστήματα τους πανελλαδικά.

– Οι τραπεζιτικοί υπάλληλοι, λόγω της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας στις τράπεζες συμμετέχουν στην πρώτη 24ωρη απεργία της Παρασκευής 10/2 και όσοι εργάζονται σε ειδικές υπηρεσίες το Σάββατο 11/2 συμμετέχουν και στη δεύτερη 24ωρη απεργία.

– Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της Ελλάδας, μετά απο απόφαση της ΠΝΟ.

– Η ΟΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε αγωνιστική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις με 24ωρη απεργία την Παρασκευή και συλλαλλητήρια σε όλη τη χώρα το τριήμερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Οι εκδηλώσεις στην περιφέρεια θα αποφασισθούν από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ.

“Δολοφονούν τη δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε”, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, ο γραμματέας Οικονομικού της Συνομοσπονδίας, Φίλιππας Θωμάς.

Για “αποφράδα ημέρα”, έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, και κατηγόρησε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι “εξυπηρέτησαν ξένα και εγχώρια κέντρα διαλύοντας την ελληνική κοινωνία και οικονομία”.

“Νομοθετούν εφιαλτικό μέλλον για τις επόμενες γενιές”, είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Θεόδωρος Κούτρας και πρόσθεσε: “Αν παραδοθούμε θα δουλεύουν όλοι μέρα με μισθό χαρτζιλίκι, χωρίς ασφάλιση και οι συνταξιούχοι θα παίρνουν συντάξεις πείνας”.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί, απόψε στις 5.30 το απόγευμα, συγκέντρωση στο Πεδίο του ‘Αρεως και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, και αύριο (Παρασκευή) στις 11.00 το πρωί στην Ομόνοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλα τα μέτρα που θα μας βυθίσουν ακόμα περισσότερο στην φτώχεια – Μαχαίρι σε μισθούς – συντάξεις – Μονιμότητα τέλος

Το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ των μισθών – Αναλυτικά παραδείγματα για ΟΛΑ τα νέα μέτρα

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε