Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

48ωρη απεργία στα περίπτερα για τα… τσιγάρα

Προμηθευτείτε τσιγάρα για…3 μέρες αφού οι περιπτερούχοι βάζουν λουκέτο για 48 ωρες. Το που θα τα καπνίσετε φυσικά είναι άγνωστο!

Κλειστά περίπτερα σε όλη τη χώρα θα αντικρίσουν οι πελάτες τους στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου, οπότε και έχει προγραμματιστεί η 48ωρη απεργία του κλάδου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τελευταίες φορολογικές ρυθμίσεις γύρω από την πώληση των τσιγάρων.
 
Οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν μία μέρα νωρίτερα καθώς οι πρόεδροι επιμέρους σωματείων της Ομοσπονδίας περιπτερούχων & καπνοπωλών έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν στις 8 Σεπτεμβρίου παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα συνδυαστεί και με απεργία πείνας.
 
Οι αποφάσεις αυτές πάρθηκαν στην έκτακτη συνέλευση της Ομοσπονδίας, που συγκλήθηκε στον Βόλο, με τη συμμετοχή όλων των προέδρων και αντιπροέδρων των 44 πρωτοβάθμιων σωματείων από όλη τη χώρα.

Μιλώντας στο Newsit ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας περιπτεριούχων καπνοπωλών Ελλάδος  Κώστας Κόγιας ανέφερε πως έχουν αποφασίσει να καταγγείλουν στην επιτροπή ανταγωνισμού τους καπνοβιομήχανους για εναρμονισμένες πρακτικές στην τιμολόγηση των τσιγάρων “Είναι αδιανόητο οι καπνοβιομήχανοι να ορίζουν όπως θέλουν αυτοί και την χονδρική άλλα και την λιανική τιμή ανά πακέτο. Δεν είναι δυνατόν να θέλουν όταν το κόστος ένος πακέτου δεν ξεπερνά τα 17 λεπτά εκέινοι να κερδίζουν 30 και εμείς μόλις 6.”

Σύμφωνα με τον κ. Κόγιο είναι βέβαιο πως οι 150.000 ιδιοκτήτες περιπτέρων και καπνοπωλείων θα οδηγηθούν στον οικονομικό μαρασμό αν δεν βρεθεί τρόπος ώστε να έχουν ένα πσοστό κέρδους της τάξης του 8%.

Διαβάστε επίσης:
STOP στο κάπνισμα από αύριο – Το απαγορεύουν για 2η φορά μέσα σε ένα χρόνο

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε