Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

4ωρη στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ την Πέμπτη

4ωρη στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ την Πέμπτη

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του Ηλεκτρικού, από τις 12:00 έως τις 16:00, την προσεχή Πέμπτη.

Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό διαμαρτύρονται γιατί μετά την ένταξη του ταμείου τους (ΤΑΠ-ΗΣΑΠ/ ΤΑΥΤΕΚΩ) στον ΕΟΠΥΥ, εκείνοι θεωρούν ότι είναι σχεδόν ανασφάλιστοι.

«Μας έχουν κάνει μπαλάκι από τον ΕΟΠΥΥ στο ΤΑΥΤΕΚΩ! Υπάρχουν ασφαλισμένοι που έχουν δώσει 500 ευρώ για τα φάρμακα τους αλλά δε μπορούν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους» είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων ΗΣΑΠ, Λευτέρης Ρενιέρης στο NewsIt.

«Το ΙΚΑ/ΕΟΠΥΥ δεν «αναγνωρίζει» τους ασφαλισμένους του Ταμείου μας και τους παραπέμπει να εξυπηρετηθούν στο πρώην ΤΑΠ – ΗΣΑΠ/ΤΑΥΤΕΚΩ, το οποίο όμως σήμερα λόγω της αδράνειας των αρμοδίων θεωρείται ….ανύπαρκτο», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Κατηγορούν τους φορείς αλλά και τα προβλήματα γραφειοκρατίας γιατί «οι συνθήκες ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης, έχουν υποβαθμιστεί τραγικά και έχουν οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο».

«σειρά παροχές για διάφορα υλικά και αναλώσιμα, που συνταγογραφούν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνονται. Δεν εκδίδονται εντάλματα πληρωμής, είτε σε συμβεβλημένους γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα κ.λπ. είτε σε ασφαλισμένους, για οφειλές προ της 1/5/2012, επειδή μέχρι σήμερα δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί από τον ΕΟΠΥΥ οι Διευθυντές των πρώην Ταμείων για να υπογράφουν.

Πολλοί συμβεβλημένοι πάροχοι υγείας απειλούν τους ασφαλισμένους μας ότι, λόγω αυτής της εκκρεμότητας, θα πάψουν να τους εξυπηρετούν. Εκτός όλων αυτών, έχουν πάψει να καταβάλλονται ορισμένα προνοιακά επιδόματα και βέβαια στην όλη τραγική κατάσταση προστέθηκε και η μη πληρωμή των αποδείξεων φαρμάκων, λόγω της απεργίας των φαρμακοποιών.

Όλα τα παραπάνω έχουν οδηγήσει στην κατάρρευση της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης και έχουν δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα περίθαλψης αλλά και οικονομικά, σε πολλούς ασφαλισμένους του Ταμείου μας, εργαζόμενους και συνταξιούχους», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραδοχή ΕΟΠΥΥ: Καταρρέει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση! Ο άγριος πόλεμος πίσω από τα

Βρήκε στον ΗΣΑΠ τσάντα με 18.000 ευρώ και επιταγές

Έρχονται μπάρες σε Μετρο και ΗΣΑΠ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε