Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

5.000 ακατάλληλες μάσκες οξυγόνου αγόρασε το ΑΧΕΠΑ

5.000 ακατάλληλες μάσκες οξυγόνου αγόρασε το ΑΧΕΠΑ

Με 5.000 ακατάλληλες μάσκες οξυγόνου προμηθεύτηκε το ΑΧΕΠΑ έναντι 3.500 ευρώ.

Με ακατάλληλα προϊόντα φέρονται ότι επιχείρησαν να προμηθεύσουν το πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης δύο εκπρόσωποι εταιρίας -μεταξύ αυτών πρώην δήμαρχος κωμόπολης της Χαλκιδικής- που παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης. Μαζί τους θα καθήσουν στο εδώλιο τρεις ανώτεροι διοικητικοί υπάλληλοι του νοσοκομείου που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Όπως περιγράφεται σε παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, επρόκειτο για μειοδοτικό διαγωνισμό προμήθειας αναλώσιμων υλικών γενικής χρήσης, προϋπολογισμού 300 χιλιάδων ευρώ, που προκήρυξε το 2005 το ΑΧΕΠΑ.

Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να προσκόμισαν δείγμα «μάσκας χορήγησης οξυγόνου νεφελοποιητή» που περιείχε ανύπαρκτες ιδιότητες και πλαστή ένδειξη πιστοποίησης από αρμόδια αρχή. Ειδικότερα, το δείγμα είχε πλαστή ένδειξη ότι επρόκειτο για αποστειρωμένο προϊόν, ενώ δεν είχε την απαραίτητη πιστοποίηση από τον αρμόδιο οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σύμβαση προμήθειας που συνήφθη μεταξύ του ΑΧΕΠΑ και της εταιρίας αφορούσε ποσότητα 5.000 μασκών, για ένα χρόνο, προς 0,70 ευρώ ανά τεμάχιο, ήτοι σύνολο 3.500 ευρώ.

Έπειτα όμως από καταγγελίες άλλης διαγωνιζόμενης εταιρίας έγινε έρευνα και τελικά ακυρώθηκε η σύμβαση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε