Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

5 αγιασμοί για τον υπουργό Παιδείας!

5 αγιασμοί για τον υπουργό Παιδείας!

Όχι σε έναν, όχι σε δυο αλλά σε πέντε αγιασμούς θα παραβρεθεί ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Ο υπουργός Παιδείας, επισκέπτεται από το πρωί αρκετά (πέντε τον αριθμό) σχολεία για να ευχηθεί στους μαθητές καλή χρονιά, μακριά όμως από τηλεοράσεις και δημοσιογράφους.

Το μεσημέρι θα κάνει δηλώσεις σχετικά με την πρώτη ημέρα στα σχολεία, ενώ και οι εκπαιδευτικοί θα δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία που θα έχουν συλλέξει από τα προβλήματα στα σχολεία και τα εκπαιδευτικά κενά.

Ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, επισκέπτεται σχολεία στην Πάτρα, πόλη της καταγωγής του και εύχεται στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς καλή χρονιά.

Οι εκπαιδευτικοί όμως με το «καλημέρα» βρίσκονται σε θέση μάχης, αφού αύριο κιόλας οι δάσκαλοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και τρίωρες στάσεις εργασίας οι καθηγητές.

Παρά τις δηλώσεις και τις διαβεβαιώσεις των σχολείων, οι εκπαιδευτικοί κάνουν από τώρα λόγο, για χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά που υπολογίζουν ότι θα προκύψουν, ενώ αιχμή του δόρατος είναι οι μειώσεις στις αποδοχές τους, καθώς και τα μειωμένα κονδύλια, που, όπως λένε, δίδονται για λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.

Σε κινητοποιήσεις όμως προχωρούν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, ενώ αύριο ημέρα απεργίας των εκπαιδευτικών του δημοσίου θα συμμετάσχουν και αυτοί στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στο κέντρο της Αθήνας.

Αναταραχή επικρατεί, επίσης, και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, εν μέσω εξεταστικής περιόδου. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει και η διοικούσα επιτροπή της Ομοσπονδίας των Καθηγητών (ΠΟΣΔΕΠ), προκειμένου να καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις προς τους συλλόγους διδασκόντων για την παραπέρα αγωνιστική τους κινητοποίηση. Και εδώ αιχμή του δόρατος είναι οι περικοπές στα μισθολόγια των καθηγητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καλή σχολική χρονιά και… απεργία με το καλημέρα!

Έφυγαν τα χελιδόνια, ήρθαν οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε