Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

5% δεν δήλωσε το καρτοκινητό του – Προλαβαίνετε να το δηλώσετε ακόμα και εκπρόθεσμα

5% δεν δήλωσε το καρτοκινητό του – Προλαβαίνετε να το δηλώσετε ακόμα και εκπρόθεσμα

Έστω και την τελευταία στιγμή, οι κάτοχοι καρτοκινητών τηλεφώνων, έσπευσαν μαζικά να το δηλώσουν στα καταστήματα

και τα σημεία πρόσβασης που είχαν ορίσει οι εταιρίες, σύμφωνα με τη διαδικασία της ταυτοποίησης, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

    Σύμφωνα με ανακοινώσεις και των τριών εταιριών, στις 30 Ιουλίου, που έληξε η προθεσμία, είχε ταυτοποιηθεί περίπου το 95% των ενεργών συνδρομητών καρτοκινητής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ποσοστό που αγγίζει το 80% προσήλθε τις δύο τελευταίες εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία ταυτοποίησης έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 8 Νοεμβρίου 2009.

    Από την περασμένη Παρασκευή, 30 Ιουλίου, σε όσα καρτοκινητά δεν έχουν ταυτοποιηθεί έχει πραγματοποιηθεί φραγή κλήσεων γεγονός που σημαίνει ότι όσοι αμέλησαν δεν μπορούν πλέον να το χρησιμοποιήσουν, δηλαδή να πραγματοποιήσουν ή να δεχτούν καμία κλήση, να στείλουν ή να δεχθούν γραπτό μήνυμα, καθώς και να κάνουν χρήση οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας.

    Ωστόσο, όσοι συνδρομητές έχασαν την προθεσμία της ταυτοποίησης δε σημαίνει ότι χάνουν απαραίτητα και τον αριθμό τους. Αυτοί έχουν μια δεύτερη ευκαιρία, έως τις 30 Ιανουαρίου 2011, να περάσουν από τα κατά τόπους καταστήματα και τα σημεία πρόσβασης των εταιριών, να δηλώσουν, ακόμη και εκπρόθεσμα τα στοιχεία τους και να επανασυνδεθεί το κινητό και μάλιστα χωρίς να έχει χαθεί τυχόν υπόλοιπο που υπήρχε διαθέσιμο πριν από την φραγή, ενώ διατηρείται και το νούμερό.

    Υπενθυμίζεται ότι για να ταυτοποιήσει κάποιος το κινητό του θα πρέπει να έχει μαζί του την κάρτα SIM του καρτοκινητού και την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριό του. Για άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, η διαδικασία της ταυτοποίησης πρέπει να γίνει από ενήλικα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε