Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

5 παγίδες για 900.000 επαγγελματίες

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μπορεί το Δημόσιο να κρίνεται αλά… γαλλικά, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν μάλλον θα έχουν να κάνουν με το… FBI. Με άλλα λόγια το σύστημα για τον έλεγχο των εσόδων των ελεύθερων επαγγελματιών θα είναι στα πρότυπα του IRS των ΗΠΑ.

Το ρευστό που κινούν οι επαγγελματίες θα είναι αυτό που θα βγάζει τον φόρο σε συνδυασμό με μια σειρά από νέα κριτήρια ώστε ουσιαστικά κανείς να μην μπορεί να δηλώσει το μίνιμουμ εισόδημα όπως έκαναν χιλιάδες ως σήμερα.
Ουσιαστικά το τραπεζικό απόρρητο πάει περίπατο, αφού για τη φορολόγηση θα λαμβάνονται υπόψη οι καταθέσεις, κάτι που σημαίνει ότι θα γίνεται ο σχετικός έλεγχος.
Ταυτόχρονα θα γίνεται ανάλυση ρευστότητας της επιχείρησης ή του επαγγελματία.
Ο κύκλος και ο όγκος των εργασιών σε σχέση με την τιμή πώλησης και η καθαρή θέση του επαγγελματία ή της επιχείρησης θα συνυπολογίζονται και μέσω της αρχής των αναλογιών θα προκύπτει η φορολογητέα ύλη.
Ουσιαστικά πλέον δεν θα ισχύει η δήλωση εισοδήματος, αλλά ο ελεύθερος επαγγελματίας θα περιμένει να μάθει από την εφορία ποιο είναι το εισόδημα που υπολόγισαν οι υπηρεσίες ότι έχει!
Κατόπιν θα καλείτε σε ακρόαση για να μπορέσει να αποδείξει ότι εκείνος θεωρεί εισόδημα.
Αυτό έως ένα σημείο είναι επιβεβλημένο υπό την έννοια ότι υπάρχουν χιλιάδες επαγγελματίες που δήλωσαν εισοδήματα μεταξύ 12.000 και 14.000 ευρώ ωστόσο τα περιουσιακά τους στοιχεία δείχνουν… άλλα.

Διαβάστε επίσης:
Η νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία – Αναλυτικά τι προβλέπει

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε