Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

50% αυξήθηκε η ζήτηση καυσόξυλων από πέρυσι – Πόσο κοστίζουν, τι πρέπει να ξέρετε

50% αυξήθηκε η ζήτηση καυσόξυλων από πέρυσι – Πόσο κοστίζουν, τι πρέπει να ξέρετε

Αγκαλιά με τις ξυλόσομπες θα βγάλουν το χειμώνα οι καταναλωτές καθώς η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμανθεί περίπου στο 1 ευρώ το λίτρο, τιμή απαγορευτική για εκατομμύρια νοικοκυριά. Η ζήτηση για ξυλόσομπες αυξήθηκε κατά 30% την τελευταία διετία.

Ο κόσμος δεν προλαβαίνει να πληρώνει το ένα χαράτσι μετά το άλλο με αποτέλεσμα οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί να έχουν τιναχθεί στον αέρα.
Ηδη από πέρυσι ήταν πολλοί αυτοί που δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης και αντιμετώπισαν τον χειμώνα με ξυλόσομπες και με ηλεκτρικά καλοριφέρ. Όμως η αδυναμία να πληρώσουν ακόμη και τη ΔΕΗ κάνει φέτος την κατάσταση ακόμη πιο δραματική.

Οι επαγγελματίες που εμπορεύονται καυσόξυλα για τζάκια και ξυλόσομπες κάνουν λόγο αύξηση 50% στη ζήτηση σε σχέση με πέρυσι.
Αύξηση κατά 30% την τελευταία διετία καταγράφεται στη ζήτηση για ξυλόσομπες οι οποίες κοστίζουν από 150 ευρώ έως και 1.000 ευρώ.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ

Οπως μας λέει ο κύριος Νίκος Γγόγκος που διατηρεί κατάστημα εμπορίας καυσόξυλων στον Νέο Κόσμο φέτος το κιλό κοστίζει 19 λεπτά και ο τόνος 190 ευρώ με το ΦΠΑ να συμπεριλαμβάνεται στην τιμή. Αν κάποιος ζητήσει να γίνει και τοποθέτηση των ξύλων στην αποθήκη του ή στη βεράντα του θα πληρώσει επιπλέον 30 ευρώ για την τοποθέτηση.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΣΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ
Καλό ειναι να προμηθεύεστε τα ξύλα μέσα στο φθινόπωρο και πριν ξεκινήσουν οι βροχές γιατί τότε είναι στεγνά και καίγονται πιο εύκολα.
Ο χώρος που θα τα τοποθετήσετε πρέπει να είναι στεγνός και καθαρός.
Εάν τα τοποθετήσετε στη βεράντα σας πρέπει να τα καλύψετε με κάποιο προστατευτικό πανί προκειμένου να τα διατηρήσετε στεγνά.

Μην αγοράζετε μόνο μια ποικιλία ξύλου αλλά κάντε συνδυσμό. Για παράδειγμα το πεύκο και η οξιά λαμπαδιάζουν εύκολα ενώ η ελιά και ο δρυς έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.
Πριν πάτε για ύπνο φροντίστε να μη καίει ούτε το τζάκι, ούτε η ξυλόσομπα καθώς υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς εάν η φωτιά καίει δίχως να την παρακολουθείτε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βενζινοπώλες: Μέχρι και 1€ φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης! 

Καταστροφή η εξίσωση της τιμής πετρελαίου θέρμανσης – κίνησης. Αναλυτικά παραδείγματα


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε