Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

50% μειώνονται οι θέσεις στα υπουργεία! Τι θα γίνει με τους υπαλλήλους

50% μειώνονται οι θέσεις στα υπουργεία! Τι θα γίνει με τους υπαλλήλους

“Κούρεμα” και μάλιστα γενναίο αναμένεται στις γενικές διευθύνσεις και τα τμήματα των υπουργείων με στόχο να μειωθεί το προσωπικό. Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό θα βρεθούν και οι 25.000 υπάλληλοι που θα πρέπει να βγουν στην διαθεσιμότητα.

Παρά το γεγονός ότι χθες ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν έγινε λόγος για απολύσεις στο Δημόσιο στη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επί της ουσίας οι αποφάσεις εκεί οδηγούν.

Οι σαρωτικές αλλαγές που έρχονται θα μειώσουν στο μισό τις θέσεις εργασίας. Χιλιάδες θα είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που θα πρέπει να βγουν στη διαθεσιμότητα και να αναζητήσουν ύστερα μια νέα θέση με βάση τα νέα οργανογράμματα.
Με την αξιολόγηση υπηρεσιών και προσωπικού ωστόσο οι θέσεις που θα προκύψουν θα είναι πόλύ λιγότερες από τις υπάρχουσες και έτσι αναγκαστικά θα υπάρξουν και χιλιάδες υπάλληλοι που μετά τον ένα χρόνο σε καθεστώς διαθεσιμότητας δεν θα επιστρέψουν στο Δημόσιο, με λίγα λόγια θα απολυθούν.

Η τρόικα έχει ζητήσει 25.000 άτομα. Με βάση το σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων μιλάμε για 1.500 υπηρεσίες και οργανισμούς όπου υπηρετούν 150.000 άτομα. Έτσι και με βάση το ότι θα προκύψει με το νέο οργανόγραμμα πλεονάζον προσωπικό… εύκολα βγαίνει ο αριθμός των 25.000 ατόμων μέσα στο 2013.

Απλά για ακόμη μια φορά κάποιοι φοβούνται να πουν την αλήθεια μιλώντας για απολύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μανιτάκης: Διαπραγμάτευση με την τρόικα αν ζητήσει απολύσεις το 2013

Και νέα εγκύκλιος για τη διαθεσιμότητα – Ποιούς υπαλλήλους αφορά

Επιστρέφουν οι υπάλληλοι από τη διαθεσιμότητα! – Τα δικαστήρια μπλοκάρουν τη διαδικασία

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε