Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

500.000 τα ανασφάλιστα Ι.Χ στους δρόμους

– Ένα στα 12 αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους Ελληνικούς δρόμους είναι ανασφάλιστα
– 3.000 τα τροχαία ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται ανασφάλιστα οχήματα
– Τι πρέπει να κάνουμε αν εμπλακούμε σε τροχαίο με ανασφάλιστο όχημα

Τουλάχιστον 1,5 εκ.  ευρώ κοστίζουν το χρόνο σε όλους εμάς τα τροχαία που προκαλούνται από οδηγούς με ανασφάλιστα οχήματα. Αυτό συμβαίνει καθώς το επικουρικό ταμείο αναλαμβάνει να πληρώσει τον ιδιοκτήτη του ασφαλισμένου αυτοκινήτου με χρήματα που προέρχονται από μέρος του ποσού που καταβάλουμε στα ασφάλιστρα μας.

Το πρόβλημα με τα ανασφάλιστα οχήματα στην χώρα μας είναι ιδιαίτερα έντονο καθώς  τα περισσότερα ανήκουν σε μετανάστες που αγοράζουν κάποιο “σαραβαλάκι” και δεν ασχολούνται με την ασφάλιση του. Έτσι όταν κάποιος εμπλακεί σε τροχαίο με ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι σχεδόν αδύνατο να “βγάλει άκρη”.

Κάθε χρόνο το αστυνομικό δελτίο καταγράφει τουλάχιστον 3 χιλιάδες σοβαρά η λιγότερο σοβαρά τροχαία ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται ανασφάλιστα οχήματα.

Τροχαίο ατύχημα  με ανασφάλιστο όχημα

Σε περίπτωση που εμπλακείτε σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα με Ελληνικές Πινακίδες.
 
   1. Καλούμε την τροχαία ώστε να γίνει καταγραφή του συμβάντος .
 
   2. Ειδοποιούμε τον ασφαλιστή μας ή την ασφαλιστική μας εταιρεία .
 
   3. Δείτε αν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, σας καλύπτει για τυχόν ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα .Αν σας καλύπτει είναι μεγάλη ευκολία για εσάς γιατί αναλαμβάνει η εταιρία σας μέσω του ασφαλιστή σας όλα τα διαδικαστικά ώστε να αποζημιωθείτε από το Επικουρικό Κεφάλαιο . Αν δεν σας καλύπτει η ασφαλιστική σας με την παροχή ¨κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα ¨ απευθύνεστε μόνοι σας στο Επικουρικό κεφάλαιο το οποίο λειτουργεί με τις ίδιες διαδικασίες που ενεργεί κάθε ασφαλιστική εταιρία.
 
Ατύχημα με αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας

 Ο κίνδυνος να εμπλακούμε σε ατύχημα  με κάποιο όχημα με ξένες πινακίδες είναι αυξημένος το καλοκαίρι σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες. Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που το όχημα που οδηγούμε συγκρουστεί με κάποιο άλλο όχημα με ξένες πινακίδες εντός Ελληνικής επικράτειας .
Ειδοποιούμε την τροχαία.
Ειδοποιούμε την ασφαλιστική εταιρία μέσω της παροχής Φροντίδα Ατυχήματος.
 
Κόβουμε και κρατάμε από  την πράσινη κάρτα του αλλοδαπού οχήματος το σχετικό απόκομμα.
Αν αυτό δεν είναι εφικτό συμπληρώνουμε το φιλικό διακανονισμό ..  το πιο πιθανό είναι να έχει και ο οδηγός του αλλοδαπού οχήματος ανάλογο έντυπο στην γλώσσα του όπου το συμπληρώνει. Σημ. Ο φιλικός διακανονισμός δεν θα σας βοηθήσει στο να αποζημιωθείτε από την ασφαλιστική σας εταιρία απλά είναι ένα επιπλέον έντυπο που θα βοηθήσει στον διακανονισμό του ατυχήματος.
 
Συνήθως οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν μια ασφαλιστική εταιρία που λειτουργεί ως ανταποκριτής τους στην Ελλάδα , Το Γραφείο Διεθνούς ασφάλισης θα σας ενημερώσει για το ποια εταιρία είναι αυτή . Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ανταποκρίτρια εταιρία στην Ελλάδα αναλαμβάνει το γραφείο Διεθνούς ασφάλισης να ορίσει μια εταιρία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε