Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

5η δέσμη η… επιστροφή! – Στα λύκεια της χώρας από το 2011 – ‘Ερχεται το απολυτήριο χωρίς πανελλαδικές

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι μαθητές που δε θέλουν να μπουν στη διαδικασία εισαγωγής στο πανεπιστήμιο, δε θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις ώστε να πάρουν απολυτήριο.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει πρόβλεψη για απόκτηση απολυτηρίου με άλλον τρόπο, εκτός από τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αλλά τώρα το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να προωθήσει ρύθμιση που να επιτρέπει σε όποιον δε θέλει να συνεχίσει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά να επιλέξει επαγγελματική ενασχόληση, να μπορεί μέσω των ενδοσχολικών εξετάσεων να πάρει το απολυτήριο Λυκείου.

Η ρύθμιση θα αφορά τους μαθητές της Γ’ Τάξης των ημερήσιων Γενικών Λυκείων από το σχολικό έτος 2010-2011 και μετά και το απολυτήριο όσων δεν επιδιώξουν την είσοδο τους σε κάποιο ΑΕΙ θα είναι ισότιμο με εκείνο όσων δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Θα δίνεται επίσης η δυνατότητα σε όσους δεν περάσουν από τη διαδικασία των πανελλαδικών, αν θέλουν, να δώσουν κάποια άλλη στιγμή εξετάσεις στα μαθήματα της Γ’ Λυκείου και σύμφωνα με τη βαθμολογία τους, να διεκδικήσουν θέση σε σχολές επιλογής τους.

Η ρύθμιση και η δυνατότητα που δίνει στους τελειόφοιτους του Γενικού Λυκείου θυμίζει… άλλες εποχές και συγκεκριμένα τις δέσμες, όταν εκτός από τις τέσσερις βασικές, υπήρχε και η πέμπτη, οι μαθητές της οποίας δεν υποχρεούνταν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε