Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

5ημερη κράτηση για τον φερόμενο δολοφόνο του Άντη Χατζηκωστή

Διάταγμα πενθήμερης κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, για τον ύποπτο για τη στυγερή δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή,Γρηγόρη Ξενοφώντος.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής διάταγμα πενθήμερης κράτησης του Γρηγόρη Ξενοφώντος, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του διευθύνοντος συμβούλου του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ, Άντη Χατζηκωστή, τον περασμένο Ιανουάριο.

Αιτιολογώντας την απόφαση, ο δικαστής είπε ότι δεν παραγνωρίζει το γεγονός πως ο Ξενοφώντος διέφυγε στο εξωτερικό αμέσως μετά το φόνο, και ότι επέστρεψε στην Κύπρο μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψής του και μετά το αίτημα έκδοσής του, που υπέβαλαν οι κυπριακές Αρχές στη Μολδαβία.
 
Επανέλαβε ακόμη τα στοιχεία που εμπλέκουν τον ύποπτο στο έγκλημα.
 
Εκτός από τη μαρτυρία του Θεοφάνη Χατζηγεωργίου, που κατέθεσε ότι ο ύποπτος ήταν ο άνθρωπος που σχεδίασε το φόνο και πυροβόλησε τον Χατζηκωστή, ο ανακριτής ανέφερε ότι κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης κατέγραψε το όχημα του υπόπτου να σταθμεύει για πέντε λεπτά στο σημείο διαφυγής των δραστών και να περνά δύο φορές έξω από το σπίτι του Άντη Χατζηκωστή.
 
Επίσης ο δικαστής επικαλέσθηκε μαρτυρία τρίτου ατόμου. Είπε ότι μετά τη δολοφονία, άκουσε τον Ξενοφώντος να παραδέχεται ότι έκανε φόνο.
 
Εξάλλου, χθες, ο συνήγορος υπεράσπισης Ροβέρτος Βραχίμης είπε πως πρόθεση του Ξενοφώντος σε περίπτωση ανάκρισης του είναι «να ασκήσει το συνταγματικό δικαίωμα της σιωπής».
Ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ακόμη πως ο Ξενοφώντος έχει πάψει να είναι ύποπτος εδώ και καιρό και πως θα πρέπει να θεωρείται ως κατηγορούμενος.
 
«Ο Ξενοφώντος εκδόθηκε ως κατηγορούμενος και δεν μπορεί να μεταχειρίζεται ως ύποπτος. Δεν έχετε δικαίωμα να τον ανακρίνετε ως ύποπτο, παρά μόνο να τον διώξετε», είπε ο Ροβέρτος Βραχίμης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε