Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

5ωρη στάση εργασίας στον ΟΣΕ

Προβλήματα και στα δρομολόγια προαστιακού και του Μετρό προς το αεροδρόμιο

Σειρά κινητοποιήσεων με τη μορφή στάσεων εργασίας, οι οποίες δεν θα είναι επαναλαμβανόμενες, αλλά ικανές να προκαλέσουν σύγχυση, και θα διαχέονται ανά κλάδο εργαζομένων, ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος του Δικαστηρίου, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, ΠΟΣ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την αναδιοργάνωση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Μετά την χθεσινή 5ωρη στάση εργασίας όλων των εργαζομένων σειρά παίρνουν σήμερα οι Μηχανοδηγοί που θα κάνουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 16:00.

Κατά την διάρκεια της 5ωρης στάσης δεν θα γίνονται δρομολόγια του ΟΣΕ και του Προαστιακού ενώ δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του Μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο.

Για τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου έχουν εξαγγελθεί τρεις 3ωρες στάσεις εργασίας 6 με 9 το πρωί, 2 με 5 το μεσημέρι και 9 με 12 το βράδυ στις οποίες θα συμμετάσχουν τα Σωματεία Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, Σταθμαρχών, Προσωπικού Ελιγμών και Προσωπικού Κίνησης Αυτοκινήτων.

Ανάλογες στάσεις εργασίας τις ίδιες ώρες έχουν εξαγγελθεί για την Τρίτη, 28 του μηνός και θα συμμετάσχουν άλλα σωματεία εργαζομένων και ο παρών κύκλος των κινητοποιήσεων ολοκληρώνεται την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου με επίσης 5ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Στην ουσία, σύμφωνα με το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε η ΠΟΣ σε διάστημα μιας εβδομάδας, τα τρένα του ΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα-με μικρές αναλαμπές- για πέντε μέρες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε