Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

6.000 αστυνομικοί στις εκδηλώσεις μνήμης του Αλέξη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν πάρει εντολές να μην προκαλούν αλλά θα επέμβουν αμέσως σε τυχόν έκτροπα.  

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα μέτρα για την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, θα κινηθούν στον ίδιο άξονα με τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Τόσο η πολιτική όσο και η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. θα δώσει εντολή για ισχυρή αλλά διακριτική παρουσία αστυνομικών στα σημεία των συγκεντρώσεων και στους δρόμους όπου θα γίνει πορεία.

Συνολικά οι αστυνομικοί που θα χρησιμοποιηθούν από την Τροχαία μέχρι τα ΜΑΤ φτάνουν τις 6000.  Έτσι αστυνομικοί από τα τμήματα Ασφαλείας έχουν “μετατεθεί” προσωρινά για την ερχόμενη Κυριακή στην Κρατική Ασφάλεια, η οποία έχει την ευθύνη των πληροφοριών και συντονισμού αυτού τους είδους των επιχειρήσεων.

Την ίδια στιγμή ομάδες συλλήψεων της Ασφάλειας θα είναι επί ποδός όλες τις μέρες για προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις, σε περίπτωση που υπάρξουν επεισόδια.

Την ερχόμενη Κυριακή έχει προγραμματιστεί στη 13.00 συγκέντρωση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας στα Προπύλαια και πορεία. 

Ήδη υπάρχουν πληροφορίες και σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο ότι στη χώρα μας αναμένεται να έρθουν αντιεξουσιαστές από όλο το κόσμο για να βρεθούν στις εκδηλώσεις στη μνήμη του μαθητή. Οι αρχές έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους για πιθανά επεισόδια την ερχόμενη Κυριακή. 

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ρωτήθηκε τη Δευτέρα για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας την 6η Δεκεμβρίου. “Ας τιμήσουν όλοι τη μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού με νέες διεκδικήσεις, νέους αγώνες, νέες μορφές κοινωνικής και πολιτικής συμμετοχής. Όχι με σπασίματα, καταστροφές, βία και μίσος” είπε χαρακτηριστικά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε