Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

6.500 μεταθέσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές στα νοσοκομεία καθώς τόσο μετά από τις συγχωνεύσεις όσο και από την καταγραφή του προσωπικού προκύπτει ότι το πλεονάζον προσωπικό

σε κάποια νοσοκομεία ξεπερνάει τις εξήμισι χιλιάδες την ώρα που σε κάποια άλλα ιδρύματα υπάρχει τεράστια έλλειψη ακόμη και στις πιο βασικές ειδικότητες.

Όλα, αυτή τη στιγμή, δείχνουν γενικευμένο πάγωμα προσλήψεων και “σαρωτικές” μεταθέσεις. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” τα νοσοκομεία που αναμένεται να τροφοδοτήσουν άλλα με προσωπικό είναι το Νοσοκομείο Πατησίων με μετάταξη καρδιολόγων στο 7ο θεραπευτήριο του ΙΚΑ και στο Νοσοκομείο της Ν. Ιωνίας.
Νευρολόγοι από το 300 και το 7ο του ΙΚΑ θα ενισχύσουν το 7ο του ΙΚΑ και το Αλεξάνδρα, ενώ Πνευμονολόγοι από το Σωτηρία θα πάνε στο Αττικό και τον Άγιο Σάββα.

Παράλληλα οι ογκολογικές υπηρεσίες του Γεννηματάς θα απορροφηθούν από το Σωτηρία, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τις αντίστοιχες μονάδες του Αμαλία Φλέμιγκ προς το Σισμανόγλειο.

Νοσηλευτικό προσωπικό θα αλλάξει πόστο από το νοσοκομείο Πατησίων στους Αγίους Αναργύρους, όπως και από το Παμμακάριστος και το Αγία Βαρβάρα προς τα γειτονικά νοσοκομεία και το Αττικόν.

Όλα αυτά βέβαια με βάση τα σχέδια της “Επιτροπής Σοφών” που βλέπει ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομηθούν 320 εκατομμύρια ευρώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε