Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

60 Minutes: Οδοιπορικό στο Άγιο Όρος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η παγκοσμίου φήμης εκπομπή του CBS επισκέφτηκε ανήμερα του Πάσχα το Άγιο Όρος, έναν από τους πιο ιερούς τόπους της Χριστιανοσύνης.

Ο παραγωγός της εκπομπής είναι ελληνικής καταγωγής, ο Μαϊκλ Καρζίς. Θέλησε να φτιάξει ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία ενός από τους πιο ιερούς τόπους της Γης.

Μόνο που δεν ήταν εύκολο να φτάσει ως εκεί. Οι δημοσιογράφοι, όπως αναφέρει το CBS στην ιστοσελίδα του, δεν είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτοι στο Άγιο Όρος. «Για περισσότερο από δυο χρόνια διαπραγματευόμασταν και… ικετεύαμε για μια πρόσκληση αλλά πέφταμε στον ένα τοίχο μετά τον άλλο. Πριν από μερικούς μήνες, προς μεγάλη μας χαρά, οι μοναχοί μας κάλεσαν να επισκεφτούμε το Άγιο Όρος», αναφέρει ο παρουσιαστής της εκπομπής.

«Η αγία κοινότητα απέρριψε αιτήματα από το 60 Minutes. Μας έλεγαν «ευχαριστούμε πολύ, αλλά περιμένετε τη σειρά σας. Το BBC τους χτυπούσε την πόρτα για 40 χρόνια. Οι Γάλλοι, οι Γερμανοί όλοι ήθελαν να πάνε εκεί», δήλωσε ο Καρζίς σε συνέντευξή του.

Δείτε τι είπε

Στο Άγιο Όρος βρήκε έναν Αμερικανό μοναχό, τον πατέρα Ιάκωβο, ο οποίος βρίσκεται εκεί σχεδόν τη μισή του ζωή. «Τα λόγια που λέμε στη λειτουργία την ημέρα του Πάσχα είναι τα ίδια τα λόγια του Χριστού και των Αγίων», είπε στον απεσταλμένο του CBS, Μπομπ Σιμον.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε