Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

600 ευρώ για τους ασκούμενους δικηγόρους που θα βοηθούν στα δικαστήρια

Εξακόσια ευρώ μηνιαίως θα παίρνουν όσοι ασκούμενοι δικηγόροι παρέχουν προαιρετικά τις υπηρεσίες τους στα δικαστήρια, πραγματοποιώντας μέρος της 18μηνης άσκησής τους.

Το ύψος της αμοιβής καθορίστηκε με κοινή υπουργική απόφαση που συνυπέγραψαν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γ. Πεταλωτής, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης.

Η άσκηση δίπλα σε δικαστές και εισαγγελείς στα δικαστήρια της χώρας – Πολιτικό και Διοικητικό Εφετείο, Πρωτοδικείο ή στην αντίστοιχη Εισαγγελία της έδρας του Δικηγορικού Συλλόγου που είναι εγγεγραμμένος ο ασκούμενος δικηγόρος – μπορεί να πραγματοποιείται ως και 6 μήνες, σύμφωνα με τη νέα νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 33 του Ν. 3910/2011).

Σύμφωνα με την απόφαση, τα εξάμηνα προγράμματα θα ξεκινούν με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, στις 16 Σεπτεμβρίου και κάθε 16 Ιανουαρίου.

Με το νέο θεσμό, όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ικανοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών του νομικού κόσμου, αφού πλέον οι ασκούμενοι θα βοηθούν το ογκώδες έργο των δικαστηρίων και την ταχύτερη διεκπεραίωσή του, συντελώντας στην προσπάθεια αποφόρτισης, παράλληλα όμως και οι ίδιοι θα επωφεληθούν, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες από την επαφή τους με τα δικαστήρια και την εξοικείωσή τους με την καθημερινή τους λειτουργία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε