Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

7 δις δεν μπαίνουν στα ταμεία από τον παράνομο τζόγο

Στα 15 δις ευρώ ανέρχεται ετησίως ο τζόγος, εκ των οποίων τα 7 δις είναι ο κύκλος εργασιών εταιριών που δραστηριοποιούνται στον παράνομο τζόγο, με αποτέλεσμα το ελληνικό δημόσιο να μην εισπράττει ούτε ένα ευρώ.

Τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία τίποτα έδωσε στη Βουλή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), Ευγένιος Γιαννακόπουλος.

«Όλος ο έλεγχος είναι ηλεκτρονικός. Δουλειά της επιτροπής είναι να οργανώσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινείται ο νόμιμος στοιχηματισμός ώστε να διασφαλιστούν τα έσοδα για το δημόσιο. Υπολογίζεται ότι είναι περίπου 7 δις τα έσοδα από νόμιμο τζόγο και άλλα 7 δις από παράνομο τζόγο. Το σύνολο είναι 15 δις από τα οποία τα 7 διαφεύγουν», δήλωσε ο κ. Γιαννακόπουλος κατά την ακρόαση του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία ενέκρινε σήμερα τον διορισμό του στη θέση του Προέδρου της Ε.Ε.Ε.Π. κατά πλειοψηφία και με τη θετική ψήφο μόνο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

«Η Επιτροπή θα ρυθμίσει μια αγορά και συγχρόνως πρέπει να προστατεύσει ατομικά δικαιώματα και άτομα (εθισμένα στον στοιχηματισμό ή μικρά παιδιά). Αυτό είναι πολύ δύσκολη δουλειά. Η κεντρική ιδέα είναι ότι δεν πρέπει οι παίχτες να ενθαρρύνονται περισσότερο από τη φυσική τους ροή να παίξουν σε οργανωμένο σύστημα παιγνίων. Η Επιτροπή πέρα ρυθμιστικού μέρους έχει και μέρος εφαρμογής, το Σώμα Ελεγκτών και Επιθεωρητών» εξήγησε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι «η επιτροπή για τα τυχερά παιχνίδια δεν θα εποπτεύει τον ΟΠΑΠ, θα ρυθμίζει μόνο τα παίγνια, δεν ρυθμίζει τα χρήματα του οργανισμού» ενώ εξήγησε ότι η επιλογή των παιχνιδιών θα γίνεται από τον ΟΠΑΠ και πρόσθεσε ότι από τις 35.000 μηχανές (φρουτάκια) ο ΟΠΑΠ θα κρατήσει τις 16.500 και τις άλλες θα τις δημοπρατήσει ο ίδιος». Πάντως, όπως παρατήρησε, «αυτό δεν προχωράει γιατί ακόμα δεν υπάρχει ακόμα το κατάλληλο πλαίσιο».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Θανάσης Τσούρας σημείωσε ότι «στην Ελλάδα λειτουργούν περισσότεροι από 250 διαδικτυακοί τόποι στοιχηματισμού και 150.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι παρέχουν παράνομα παιχνίδια».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε