Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

7 εκατ. ευρώ ζημιά στη Βουλγαρία από τις αγροτικές κινητοποιήσεις

7 εκατ. ευρώ ζημιά στη Βουλγαρία από τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Σε 13,2 εκατομμύρια λέβα (περίπου 6,6 εκατ. Ευρώ) ανέρχονται οι ζημιές που υπέστησαν οι βουλγαρικές

 επιχειρήσεις από τον αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, λόγω των κινητοποιήσεων των Ελλήνων αγροτών (το χρονικό διάστημα 18/1 με 17/2), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας.

    Το βουλγαρικό Υπουργείο διευκρίνισε ότι, το ποσό αυτό προκύπτει μόνο από τις κλήσεις που έγιναν στις ειδικές γραμμές επικοινωνίας που δημιούργησαν, για την καταγραφή των απωλειών, από τα Υπουργεία Οικονομικών, Μεταφορών, και Γεωργίας.

    Όπως σημειώνεται, ο τομέας με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι ο τουριστικός, με τις ζημιές να ανέρχονται σε περίπου 3 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντικές ήταν οι απώλειες και για τη βιομηχανία (2,2 εκατ. ευρώ). Απώλειες καταγράφηκαν, επίσης, στο εμπόριο, τις μεταφορές, τις κατασκευές, τη γεωργία καθώς και σε άλλες υπηρεσίες.

    Με δηλώσεις του, ο υφυπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού, Ίβο Μαρίνοφ, τόνισε ότι ο τουριστικός κλάδος στη νοτιοδυτική Βουλγαρία υπέστη απώλειες που ανέρχονται σε 500 χιλιάδες ευρώ ημερησίως, οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί στο ερωτηματολόγιο που απέστειλε η Βουλγαρία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Ο κ. Μαρίνοφ πρόσθεσε ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας θα πρέπει να αποδείξουν με στοιχεία τις ζημιές που υπέστησαν, ώστε να απαιτήσουν τυχόν αποζημιώσεις από την Ελλάδα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε