Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

7 στους 10 πτυχιούχους θέλουν να φύγουν απο την Ελλάδα

7 στους 10 πτυχιούχους θέλουν να φύγουν απο την Ελλάδα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.08.2010 | 10:33
Πρώτη δημοσίευση: 29.08.2010 | 10:19

'Ερευνα της Καπα Research αποτυπώνει την αγωνία των νέων επιστημόνων για το μέλλον και ταυτόχρονα την απογοήτευσή τους για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας,που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, ο 73,6% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα έφευγε από την Ελλάδα, ενώ το 42% δηλώνει ότι έχει ήδη κάνει συγκεκριμένες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, ψάχνοντας για δουλειά στο εξωτερικό, σπίτι, ή κάποιο ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρόσθετης επιμόρφωσης.

Από εκείνους που δηλώνουν πρόθυμοι να εργαστούν στο εξωτερικό, το 66,4% δηλώνει ότι το κάνει για να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής συνολικά, το 44,7% για να βρει μια καλή δουλειά και το 32,6% για να διασφαλίσει περισσότερη αξιοκρατία στην εξέλιξή του. Μάλιστα, το 60,7% δηλώνει ότι θα προτιμούσε μια θέση εργασίας με προοπτική καριέρας στο εξωτερικό παρά μια μόνιμη θέση εργασίας στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα.

Οι απόφοιτοι και τελειόφοιτοι των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων υπογραμμίζουν οτι περισσότερο τους ενδιαφέρει να έχουν μια σταθερή εργασία, ανεξαρτήτως με το αν αυτή τους ικανοποιεί πλήρως. Σε ποσοστό 34% οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι επιθυμούν γενικώς να έχουν δουλειά, ανεξαρτήτως με το πού θα απασχοληθούν, ενώ σε ποσοστό 26,4% θα ήθελαν να είχαν τη δική τους επιχείρηση. Πάντως, οι περισσότεροι προτιμούν μια θέση στον ιδιωτικό τομέα (51,5%) παρά στον δημόσιο τομέα (44,3%), επειδή στον πρώτο υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες εξέλιξης.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook