Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

70.000 απολύσεις “βλέπει” ο Θ. Πάγκαλος

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Για όλους και για όλα μίλησε στις ελβετικές εφημερίδες TRIBUNE DE GENEVE και 24 HEURES ο αντιπρόεδρος, όμως αυτό που ξεχωρίζει, ημέρες που είναι

με με την κυβέρνηση να “κρύβει” το μισθολόγιο και να μιλάει προς το παρόν για 30.000 άτομα που θα βγουν σε εργασιακή εφεδρεία, είναι η απάντηση που δίνει για το πόσες τελικά θα είναι οι θέσεις που θα καταργηθούν στο Δημόσιο και έτσι θα ανοίξει και ο δρόμος για απολύσεις.

– Δημοσιογράφος: Γίνεται λόγος για κατάργηση 100.000 θέσεων εργασίας. Το επιβεβαιώνετε;
– Θ.Πάγκαλος: Το πιθανότερο είναι 70.000, όχι στη δημόσια διοίκηση, αλλά στις δημόσιες επιχειρήσεις.

Εδώ καλό θα είναι να θυμηθούμε την επισήμανση του κ. Πάγκαλου ότι μόνιμος είναι ένας υπάλληλος όσο υπάρχει η θέση του, έτσι η απάντηση είναι κάτι παραπάνω από σαφής.

Αυτό που (για μια ακόμη φορά) δεν λέγεται είναι το πότε, ποιο είναι το βάθος χρόνου μέσα στο οποίο θα έχουν χαθεί 70.000 θέσεις στο Δημόσιο. Υπάρχει μορφή κατεπείγοντος όπως έγινε με την εφεδρεία που από το “αποκλείεται” και το “θα δούμε” πήγαμε στους 30.000 (για αρχή) ως τις 31/12/11;

Κατά τα άλλα ο κ. Πάγκαλος δεν συμφωνεί με τη μη φορολόγηση της Εκκλησίας, προειδοποιεί όσους συνδικαλιστές παρεμποδίσουν τα μέτρα πως θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Επίσης θυμίζει στους μη δημόσιους υπάλληλους ότι δεν φταίνει μόνο οι υπάλληλοι του κράτους:
“Kατ’ αρχάς και αυτοί ζουν από το κράτος. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πελάτες τους και επιπλέον οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν μόνιμα το κράτος. Π.χ. οι δικηγόροι στην Αθήνα δηλώνουν μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ. Αυτό είναι αδιανόητο. Έτσι όλοι συμμετέχουν στην απώλεια εσόδων. Το έχω ήδη πει, όλοι μαζί δαπανήσαμε τα χρήματα. Το ερώτημα που θέτω στους Έλληνες είναι «ζητάς πάντα την απόδειξη από τον υδραυλικό;». Αυτό πρέπει να αλλάξει..”

Διαβάστε ε0πίσης:
Οι μισθοί στο Δημόσιο από 1η Οκτωβρίου

Σενάριο για μισθούς 750 ευρώ και συντάξεις 400 ευρώ

Αυτά τα μέτρα ήταν μόνον η αρχή

Χάνουν όλοι ως 450 ευρώ το μήνα από τα… μισά μέτρα – Δείτε τις περικοπές με παραδείγματα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε