Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

810. 821 οι άνεργοι στην Ελλάδα -Σπάει κάθε ρεκόρ η ανεργία

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Επίσημα πλέον και μάλιστα με στοιχεία τριμήνου ήδη από τον περασμένο Ιούνιο οι άνεργοι έσπασαν το “φράγμα” των 800.000

Μιλάμε για ένα διάστημα κατά το οποίο (δεύτερο τρίμηνο του 2011) οι εποχικές εργασίες ήταν “στο φουλ”, δηλαδή σε μια περίοδο που όποιος μπορούσε να βρει κάποια δουλειά την είχε βρει.
Έτσι και με βάση το γεγονός ότι η τουριστική περίοδος λήγει σε λίγο μιλάμε ήδη για μια ολόκληρη στρατιά ανέργων οι οποίοι επίσημα θα αγγίξουν το εκατομμύριο.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι στα επίσημα στοιχεία δεν προσμετράται η ημιαπασχόληση κλπ.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (20,0%) είναι σημαντικά υψηλότερο από εκείνο των ανδρών (13,7%). Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-29 ετών (32,9%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 38,3%.

Λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο εκπαίδευσης, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (34,5%), ενώ ακολουθούν τα άτομα που έχουν τελειώσει μερικές τάξεις δημοτικού (24,9%) και οι απόφοιτοι ανώτερης Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (19,0%). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (9,7%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (11,6%).

Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή όσων εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση, ανέρχεται στο 24,6% του συνόλου των ανέργων ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι), αποτελούν αντίστοιχα το 50,9%.

Διαβάστε επίσης:
Περιμένουμε σύντομα άλλους 120.000 ανέργους

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε