Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 14 Αθήνα Αναλυτικά

820 μετανάστες σε 250 κοντέινερ στην Αμυγδαλέζα - Πριν τις εκλογές θα λειτουργήσει λέει ο Χρυσοχοϊδης

820 μετανάστες σε 250 κοντέινερ στην Αμυγδαλέζα - Πριν τις εκλογές θα λειτουργήσει λέει ο Χρυσοχοϊδης
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 09.04.2012 | 14:58
Πρώτη δημοσίευση: 09.04.2012 | 10:41
Οι αντιδράσεις των κατοίκων συνεχίζονται, όμως παράλληλα συνεχίζονται με πυρετώδη ρυθμό και οι εργασίες εγκατάστασης των 250 “προκατ”
οικίσκων οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν στους ολυμπιακούς του 2004 για να στεγαστούν οι αστυνομικοί που είχαν μεταφερθεί από την επαρχεία στην Αττική.Το σχέδιο προβλέπει ότι θα δημιουργηθούν 15 πτέρυγες με οικίσκους στους οποίους θα μένουν από 4 μετανάστες.

Οι πτέρυγες θα έχουν προαύλιο, χώρους υγιεινής κλπ αλλά και όλα τα απαραίτητα μέτρα φύλαξης στον πέριξ χώρο.Σύμφωνα με τον υπουργό αμέσως μετά το Πάσχα η εγκατάσταση στη σχολή της Αστυνομίας θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει και να φιλοξενήσει τους πρώτους από τους 820 μετανάστες. ΄Ήδη έχει εκπονηθεί και το σχετικό σχέδιο για τη φύλαξη του χώρου.

Σήμερα το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε συνάντηση με 17 οργανώσεις μεταναστών οι οποίοι είναι σύμφωνοι στην δημιουργία κέντρων κράτησης αρκεί να πληρούν τις προδιαγραφές της ΕΕ.

Σε συνέντευξη τύπου λίγο αργότερα ο υπουργός είπε ότι πριν τις εκλογές θα λειτουργήσει η Αμυγδαλέζα και αυτός θα είναι ο πρώτος χώρος κράτησης. Εκεί όπως είπε θα μεταφερθούν αρχικά 200 μετανάστες και λίγο αργότερα άλλοι 300. Ακόμη πρόσθεσε ότι επιλέχτηκε το συγκεκριμένο μέρος γιατί πληροί όλες τις προδιαγραφές τόσο από υγειονομικής άποψης όσο και από θέμα ασφάλειας. Ωστόσο απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις για τα κοντέινερ που υπάρχουν στον συγκεκριμένο χώρο.Διαβάστε επίσης:

Ένταση με τα ΜΑΤ στην Αμυγδαλέζα

Δυτική Μακεδονία: Βροντερό ''όχι'' για τα στρατόπεδα λαθρομεταναστών!


Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook