Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

846.000 ευρώ θα πληρώσουμε το τέμενος – Ιερό ΟΧΙ από τον Μητροπολίτη Πειραιώς

846.000 ευρώ θα πληρώσουμε το τέμενος – Ιερό ΟΧΙ από τον Μητροπολίτη Πειραιώς

Ο Σεβασμιότατος Σεραφείμ εξηγεί στο Νewsit τους λόγους για τους οποίους προσέφυγε στο Συμβουλίο της Επικρατείας ζητώντας να μην κατασκευαστεί το τέμενος στον Ελαιώνα.

Την προσφυγή στο ΣτΕ συνυπογράφουν ο εξωραϊστικός Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αθήνα», ένας καθηγητής Πανεπιστημίου, δύο πλωτάρχες του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε κάτοικοι του Βοτανικού.

Οπως δήλωσε στο Νewsit ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ “προσφύγαμε στο ΣτΕ καθώς ο νομος που προβλέπει την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αττική είναι σαφώς αντισυνταγματικός. Παραβιάζει μεταξύ άλλων τα δικαιώματα των ελλήνων πολιτών, την αρχή της αναλογικότητας και προσβάλει την θεμελιώδη αρχή του Συντάγματός μας πως όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ασκούνται όπως ορίζει το δίκαιο της χώρας μας. Ο δε χώρος που έχει επιλεγεί για την ανοικοδόμηση του τεμένους έχει χαρακτηριστεί ιστορικός και ουδέποτε αποχαρακτηρίστηκε άρα η προσβολή είναι ευθεία και σαφής. Ειναι απαράδεκτο να έρχεται η πολιτεία και με δημόσιο τρόπο να καθιερώνει σαν νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου την ίδρυση ενός τεμένους δίχως να λαμβάνει υπόψη της τη μαρτυρική μοίρα που επί 5 αιώνες υπέστη το ελληνικό γένος από τους Τούρκους”.

ΟΡΑΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

“Καθώς το Ισλάμ χαρακτηρίζεται για την φονταμελιστική του διάθεση” εξηγεί ο Σεβασμιότατος “η ανέγερση ενος μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την κοινωνική συνοχή και τη δημόσια τάξη. Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να αρχίσει εναν ιερό πόλεμο με σκοπό την επιβολή του Ισλαμ έναντι των “απίστων” και αυτο θα μπορούσε να γίνει το εναρκτήριο λάκτισμα μίας σειράς γεγονότων που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν στην αποδόμηση της συνοχής του ελληνικού έθνους, ως λαού χριστιανών ορθοδόξων”.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

“Είμαστε υπέρ της ανεξιθρησκείας του οποιου ανθρώπου” υπογραμμίζει ο Σεβασμιότατος και συνεχίζει “μακριά από εμάς κάθε είδους φονταμεταλισμού και ρατσισμού ή ξενοφοβίας ωστόσο υπερασπιζόμαστε τη θρησκεία μας και την πατρίδα μας και το Σύνταγμά μας”.

846.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ

Οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ υποστηρίζουν ότι η δαπάνη που απαιτείται για την κατασκευή του τεμένους υπολογίζεται στα 846.000 ευρώ και έρχεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα.

Οπως λέει ο Μητροπολίτης Πειραιώς “το πρόβλημα έχει και την οικονομική του παράμετρο και ειναι σαφές ότι σε τέτοια εποχή κρίσης και οικονομικής δυσπραγίας ούτε ενα ευρώ δεν πρέπει να δαπανάται για ότιδήποτε δεν είναι σύμφωνο με την ελληνικότητά μας και την θρησκεία μας”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt: 

«Μάλλον δι’ ανόητους μας έχουν εκλάβει οι ταγοί μας! Αυτές ο καταστάσεις είναι όνειδος για τη χώρα μας και μας γεμίζουν απελπισία τόσο για μας όσο και κυρίως για τα παιδιά μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Πειραιώς στην προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο ΣτΕ ο Μητροπολίτης Σεραφείμ – Θέλει να “μπλοκάρει” το τέμενος στον Ελαιώνα

«Πράσινο» από τη Βουλή για τέμενος στον Ελαιώνα

Άγρια κόντρα στη Βουλή για το τέμενος στον Ελαιώνα

Φτιάχνουν τζαμί δίπλα σε εκκλησία στην Αθήνα! Δείτε ΦΩΤΟ και VIDEO


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε