Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

99 πια τα κρούσματα από τον ιό του Νείλου – Εντατικοί έλεγχοι στο αίμα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου ταυτοποιήθηκαν και πλέον οι ασθενείς ανέρχονται στους 99. Δεν υπήρξαν νέοι θάνατοι ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, έως σήμερα το πρωί της Δευτέρας, από τους ασθενείς, 47 είχαν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 41 νοσηλεύονταν ακόμη, από τους οποίους οι 10 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Τρεις από τους ασθενείς δεν έχουν νοσηλευθεί σε νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη έχουν παραλάβει τα αντιδραστήρια και έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους στις 2000 φιάλες αίματος που είχαν δεσμευτεί προληπτικά. Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 350 φιάλες με αρνητικά για τον ιό αποτελέσματα και μέχρι την Τρίτη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και σε άλλες 100 φιάλες.

Με αφορμή πάντως τα περιοριστικά μέτρα μείωσης των αιμοληψιών σε νοσοκομεία της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας λόγω του αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων του ιού του «Δυτικού Νείλου» για καθαρά προληπτικούς λόγους, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης κάνει έκκληση για αιμοδοσία.

«Ειδικά σήμερα, η αιμοδοσία είναι όχι μόνο μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς το συνάνθρωπό μας αλλά και απαραίτητη ”στάση” πληθυσμού για την αντιμετώπιση της κρίσης» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που καλεί τον κόσμο «να σταθεί συνοδοιπόρος στον αγώνα αυτό, στηρίζοντας έμπρακτα τις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων που βρίσκονται σε κρίση».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε