Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Α.Κοντός: το ΠΑΣΟΚ πίεσε τη Μαντέλη

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Για πιέσεις του “παλιού και γκρίζου” ΠΑΣΟΚ προς τη Σταματίνα Μαντέλη ώστε να πει όσα κατέθεσε, έκανε λόγο ο πρώην υπουργός.

Ο Αλέξανδρος Κοντός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι “Πρώτη Γραμμή” είπε ότι στην πρώτη εξεταστική η κ. Μαντέλη είχε πει άλλα από αυτά που ισχυρίζεται τώρα, ενώ και στην κατάθεσή της στην εισαγγελέα Σπυροπούλου δεν είχε κάνει καμία αναφορά για πιέσεις από πολιτικά πρόσωπα.
Στην απολογία της η πρώην διευθύντρια πολιτικής γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε επιβαρυντικά στοιχεία για εμπλοκή στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου των κ. Μπασιάκου και του κ. Κοντού, ενώ απέδωσε συντονιστικό ρόλο στους κυρίους θ. Ρουσόπουλο και Γ. Αγγέλου .
Η κυρία Μαντέλη υποστηρίζει ότι η ανταλλαγή των εκτάσεων ήταν κεντρική πολιτική απόφαση και πως η ίδια δέχθηκε αφόρητες πιέσεις και συνεχείς παρεμβάσεις.
Ο πρώην υπουργός τόνισε ωστόσο ότι ποτέ δεν είχε συνάντηση με την κ. Μαντέλη πριν καταθέσει στην εξεταστική ή στην εισαγγελέα, ενώ χαρακτήρισε τη μάρτυρα αναξιόπιστη.
Ο Αλέξανδρος Κοντός ζήτησε εάν προκύψουν πολιτικές ευθύνες για τον ίδιο να καταγραφούν ενώ σε ερώτηση για το εάν πρέπει να κληθεί στην εξεταστική ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, είπε ότι «φυσικά δεν πρέπει να κληθεί στην επιτροπή».

Διαβάστε επίσης:
Ξεκινάει η πιο κρίσιμη εβδομάδα για το Βατοπέδι

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε