Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

ΑΔΑΕ: Τα τηλέφωνα παρακολουθούνται, αλλά δεν είναι 50.000

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΕΥΠ και Αστυνομία παρακολουθούν τηλέφωνα πολιτών. Η ΑΔΑΕ το μόνο που διέψευσε είναι ο αριθμός. Οι παρακολουθήσεις, γίνονται…

Περίπου 50.000 κινητά και σταθερά τηλέφωνα μπορεί να έχουν μπει υπό παρακολούθηση. Το μόνο… αβάσιμο σε αυτή την πρόταση, κατά την Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, είναι ο αριθμός…

Σε μια σχεδόν λακωνική ανακοίνωση, η ΑΔΑΕ επισημαίνει ότι ο αριθμός των 50.000 πολιτών που παρακολουθούνται, όπως είχε δημοσιεύσει πριν μερικές μέρες Το ΒΗΜΑ, «ούτε αναφέρεται ούτε προκύπτει από τα στοιχεία που περιλαμβάνει η Έκθεση Πεπραγμένων της Αρχής, ούτε επίσης προκύπτει από άλλα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΑΔΑΕ».

Η ΑΔΑΕ δεν αναφέρει στην ανακοίνωσή της το αριθμό των πολιτών που παρακολουθούνται, «νόμιμα» είτε με εισαγγελική παραγγελία, είτε με εντολή ανωτάτων κρατικών φορέων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Βήματος, τον τελευταίο χρόνο οι επίσημες παρακολουθήσεις τηλεφώνων, με επίκληση θεμάτων «κρατικής ασφάλειας», αυξήθηκαν κατά 70%.

Από τα στοιχεία του δημοσιεύματος προκύπτει ότι μονάχα το 2011 εκδόθηκαν συνολικά 9.276 δικαστικές αποφάσεις για παρακολούθηση τηλεφώνων έναντι 6.400 το 2010, παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξης του 69%. Επίσης, επτά εταιρείες επικοινωνιών κατέθεσαν αναφορές ότι υπήρχαν προβλήματα ασφαλείας του δικτύου τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΥΠ και Αστυνομία παρακολουθούν 50.000 τηλέφωνα πολιτών!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε