Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : Εκαψαν μισό τόνο κοκαϊνης!

400 σφραγισμένα πακέτα ζυγίστηκαν προσεκτικά ένα-ένα, λίγο πριν καταστραφούν ΦΩΤΟ NEWSIT

Άσπρισε ο…Ασπρόπυργος σήμερα το πρωί! Σχεδόν μισό τόνο καθαρής κοκαΐνης, την μεγαλύτερη…

 ποσότητα που έχει κατασχεθεί ποτέ στην Ελλάδα, μετέφεραν οι ελληνικές αρχές ως την Χαλυβουργική, για να την καταστρέψουν στους ειδικούς φούρνους.

Το ΝewsIt.gr ήταν εκεί, και σας μεταφέρει αποκλειστικό φωτορεπορτάζ.

Πάνω από 400 σφραγισμένα πακέτα, 456κιλά της ναρκωτικής ουσίας, ζύγισαν και κατέστρεψαν ένα-ένα άνδρες του υπουργείου Οικονομικών του τμήματος ναρκωτικών, παρουσία Εισαγγελέα, Νομίατρου και εκπροσώπου από το Χημείο του Κράτους.

Είναι μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης που έχουν κατασχέσει ποτέ οι ελληνικές αρχές στην ξηρά και μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν κατασχεθεί ποτέ σε κοντέινερ στην Ευρώπη!  Η αξία του ναρκωτικού στη λιανική ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια ευρώ!

Ήταν τον περασμένο Αύγουστο, στο Ικόνιο του Πειραιά, όταν η ελληνικές αρχές, σε συνεργασία με την Υπηρεσία ειδικών Ελέγχων και την Αμερικάνικη Δίωξη Ναρκωτικών (Drug Enforcement Administration), εντόπισαν την κοκαίνη σε κοντέινερ, που υποτίθεται ότι περιείχε αλουμίνιο, με προέλευση την Βολιβία και διακινητές τουλάχιστον πέντε άτομα, εκ των οποίων ένας Βούλγαρος και τέσσερις Έλληνες, εκ των οποίων οι δύο γυναίκες!

Για έναν ολόκληρο μήνα, οι αρχές παρακολουθούσαν με μικροκάμερες και υποκλοπές επικοινωνιών την σπείρα, που είχε ως στόχο να φορτώσει το κοντέινερ σε νταλίκα, από τον Πειραιά να φτάσει στη Θεσσαλονίκη, ώστε από εκεί η ποσότητα θα διοχευτευόταν τμηματικά σε ολόκληρη την Ευρώπη.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε