Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Άδεια Αθήνα – Λουκέτο στο1/3 των καταστημάτων – Αντέχει μόνο το Κολωνάκι

Άδεια Αθήνα – Λουκέτο στο1/3 των καταστημάτων – Αντέχει μόνο το Κολωνάκι

Το νούμερο τρομάζει, 1.850 επαγγελματικές στέγες στο κέντρο είναι άδεις, καταστήματα και γραφεία βάζουν λουκέτο

Υπάρχουν ολόκληροι δρόμοι – φαντάσματα. Σημαντική συγκέντρωση κλειστών εμπορικών επιχειρήσεων παρατηρείται στο επί της Σταδίου/Πανεπιστημίου (δρόμος με ρεκόρ κλειστών επιχειρήσεων) στο ύψος της Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη.

Μεταξύ των εμπορικών δρόμων, σύμφωνα με την έρευμα της ΕΣΕΕ, υπάρχουν ορισμένοι στους οποίους διαπιστώνονται ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης κλειστών επιχειρήσεων. Είναι ενδιαφέρον ότι πρόκειται για εμπορικούς δρόμους με διαφορετικά χαρακτηριστικά εμπορικής επιχειρηματικότητας (ύψος ενοικίων, τύπος εμπορίου κα.) που όμως αποτελούν παραδοσιακούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας. Σε αυτές συγκαταλέγονται οι Πανεπιστημίου: 34,7 % (1/3),Σταδίου: 42% (1/2), Εμμανουήλ Μπενάκη: 38% (1/3) και η Ακαδημίας: 31% (1/3).

Ο λόγος; Η κρίση και οι στρεβλώσεις στην αγορά. Ενώ το εισόδημα των πολιτών μειώνεται και μαζί και η κίνηση των εμπορικών καταστημάτων τα ενοίκια παραμένουν υψηλά.

Τα υψηλά ενοίκια δεν οδηγούν μονάχα τα εμπορικά καταστήματα σε μετακόμιση αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις, κάτι που σημαίνει μεγάλη μετακόμιση ενδυνάμει πελατών.

Εξαίρεση αποτελεί, η εμπορική ζώνη του Κολωνακίου, το οποίο όπως και τα αριθμητικά δεδομένα καταδεικνύουν δεν παρουσιάζει την ίδια συγκέντρωση κλειστών καταστημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε