Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Άδειασε η πλατεία Βικτωρίας! Επιχείρηση της Αστυνομίας τα ξημερώματα

Άδειασε η πλατεία Βικτωρίας! Επιχείρηση της Αστυνομίας τα ξημερώματα

Τίποτα δεν θύμιζε το πρωί της Κυριακής (06.03.2016) τις εικόνες που βλέπαμε εδώ και πολλές μέρες στην πλατεία Βικτωρίας, όπου εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες είχαν βρει προσωρινό κατάλυμα υπό άθλιες συνθήκες. Η πλατεία άδειασε μετά από επιχείρηση της αστυνομίας που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονταν στην πλατεία Βικτωρίας μεταφέρθηκαν στα κέντρα φιλοξενίας στο Σχιστό και το Ελληνικό. Στο σημείο, παραμένει κλούβα και άνδρες της αστυνομίας και όσοι συνεχίζουν να φτάνουν στην πλατεία Βικτωρίας ενημερώνονται πως πρέπει να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας.

Σύμφωνα και με όσα μετέδωσε το Mega, η επιχείρηση ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου (05.03.2016) όταν άνδρες της αστυνομίας συνοδευόμενοι από μεταφραστές έφτασαν στην πλατεία και άρχισαν να συνομιλούν με οικογένειες προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονταν εκεί, με την ελπίδα να βρουν τρόπο να φύγουν για την Ειδομένη.

Αρχικά, οι μετανάστες, κυρίως Αφγανοί, ήταν διστακτικοί καθώς φοβούνταν πως θα οδηγούνταν σε κέντρα από τα οποία δεν μπορούν να φύγουν. Τελικά, η συντονισμένη επιχείρηση αποχώρησής τους από την πλατεία Βικτωρίας ολοκληρώθηκε στις 05:00 τα ξημερώματα της Κυριακής.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε