Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Αδιανόητο! Μετέφεραν τη σορό του 16χρονου πρωταθλητή του Παναθηναϊκού από πόλη σε πόλη – Το θρίλερ μέχρι την ταφή του

Φωτογραφία από lamiastar.gr
Φωτογραφία από lamiastar.gr

– Ο θάνατος του 16χρονου Σπύρου Ντόκου συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα
– Λίγο πριν την κηδεία του άτυχου πρωταθλητή του Παναθηναϊκού, ωστόσο, έγινε ένα μπέρδεμα που αν μη τι άλλο δεν τιμά τη μνήμη του
– Η σορός του έπρεπε να υποβληθεί σε νεκροψία – νεκροτομή και η εντολή που δόθηκε ήταν να μεταφερθεί στην Πάτρα
– Ωστόσο ο νόμος προβλέπει πως τα περιστατικά της Φωκίδας θα πρέπει να μεταφέρονται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Λαμίας!
– Τι έδειξε η νεκροψία για τα αίτια του θανάτου…

Από την Άμφισσα στην Πάτρα και από εκεί…στη Λαμία! Ένα απίστευτο πήγαινε – έλα με την σορό του άτυχου 16χρονου ποδηλάτη, Σπύρου Ντόκου, εκτυλίχθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα… Ο 16χρονος πρωταθλητής του Παναθηναϊκού μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο της Άμφισσας μετά το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Φωτογραφία από lamiastar.gr

Ο νόμος και η… λογική

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, η σορός του έπρεπε να υποβληθεί σε νεκροψία – νεκροτομή και η εντολή που δόθηκε ήταν να μεταφερθεί στην Πάτρα για να εξεταστεί από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της πόλης.

Παρόλα αυτά, ο νόμος ωστόσο προβλέπει πως τα περιστατικά της Φωκίδας θα πρέπει να μεταφέρονται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Λαμίας! Οι πληροφορίες λένε πως όταν ενημερώθηκε η υπηρεσία της Λαμίας  για την μεταφορά του Σπύρου στην Πάτρα, κίνησε τις διαδικασίες ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η σορός από την Πάτρα να μεταφερθεί στη Λαμία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ενημερώθηκαν ακόμη και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της Ελληνικής Αστυνομίας και του χώρου της Δικαιοσύνης, ενώ μετά από αυτή την εξέλιξη η σορός του άτυχου ποδηλάτη μεταφέρθηκε στη Λαμία.

Με αντίπαλο το χρόνο…

Μάλιστα, χρειάστηκε να γίνει αγώνας δρόμου από το γραφείο τελετών που είχε αναλάβει την κηδεία, ούτως ώστε να φτάσει έγκαιρα στη πρωτεύουσα της Φθιώτιδας αφού η τελετή είχε προγραμματιστεί για τις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης.

Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Λαμίας έφτασε στις 12 περίπου το μεσημέρι και η εξέταση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 3 το απόγευμα, οπότε και δόθηκε η άδεια για να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του και να ταφεί.

Πάντως η νεκροψία έδειξε πως ο 16χρονος δεν είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Ο θάνατός του, σύμφωνα με το πόρισμα, οφείλεται σε κακώσεις μεσοθωρακίου και καρδίας τραυματικής αιτιολογίας, εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων.

Πηγή: lamiastar.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε