Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αδιάντροποι, καμαρωτοί και πάνω απ’ όλα αγωνιστές!

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ με σύνθημα ”Όχι ανοικτοί παιδικοί σταθμοί στις εορτές” αγωνιά και αγωνίζεται για το κλείσιμο παιδικών σταθμών στη Θεσσαλονίκη.

Τι ήταν αυτό που ερέθισε τα αγωνιστικά αντανακλαστικά τους;
Μα η απόφαση των Δημάρχων Νεάπολης – Συκεών και Θέρμης Θεσσαλονίκης να κρατήσουν ανοιχτούς τους παιδικούς σταθμούς μέσα στις γιορτές, για να βοηθήσουν έτσι όσους γονείς έχουν ακόμα δουλειά και δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους.

Σπεύδοντας να προλάβει το..έγκλημα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ έβγαλε καταγγελτική ανακοίνωση διαμαρτυρίας κατά των αποφάσεων που πήραν οι Δήμαρχοι αυτοί.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ επικαλούμενη παιδαγωγικούς λόγους, ζητά, τι οξύμωρο, το κλείσιμο των παιδικών σταθμών για να κάνουν τα παιδιά διακοπές.
Αμέσως μάλιστα διευκρινίζουν, για να προλάβουν τους πονηρούς, πως ”οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς δεν δικαιούνται άδεια γιατί απουσιάζουν όταν κλείνουν οι σταθμοί τις γιορτές”.

Μάλλον όμως το αντίθετο επιτυγχάνουν, γιατί ουσιαστικά η ανακοίνωση αυτή λέει πως εαν κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί, θα απουσιάσουν χωρίς να δικαιούνται άδεια οι εργαζόμενοι.

Όμως η ΠΟΕ-ΟΤΑ επεξεργάζεται και άλλες προτάσεις, πάντα για το καλό των παιδιών.
”Η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει κάνει επανειλημμένα προτάσεις για να δημιουργηθούν σε όλους τους Δήμους χώροι φύλαξης των παιδιών για τη διευκόλυνση των γονιών που εργάζονται”.

Εαν δεν προσγειώθηκαν πρόσφατα στον πλανήτη γη και μάλιστα στην απειλούμενη με χρεοκοπία Ελλάδα τότε να τους πληροφορήσουμε πως οι Δήμοι δεν έχουν λεφτά για να φτιάξουν χώρους και μάλιστα μέχρι τις γιορτές.Εκτός εαν προτείνουν τη διακοπή της λειτουργίας των ανελκυστήρων στους δήμους ώστε να ”στριμώξουν” εκεί οι εργαζόμενοι γονείς τα παιδιά τους.Δεν θα είναι και πολλά τα παιδιά, πόσοι θα βρουν άλλωστε μεροκάματο;

Πως τολμάει να αντιπαρατεθεί ο δήμαρχος Θέρμης, που επιμένει στο να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί στις γιορτές;
”Είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας, στο πλευρό όλων εκείνων που αυτές τις μέρες εργάζονται στη φάμπρικα, στο εργοστάσιο, στα μαγαζιά και έχουν ανάγκη να κρατηθούν οι παιδικοί σταθμοί ανοιχτοί” δηλώνει με περισσή θρασύτητα ο Δήμαρχος.

Διαβάστε επίσης :

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε