Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αεροδρόμιο “Προσφυγικού” – Ασφυξία στο Ελληνικό – Άθλιες συνθήκες για χιλιάδες ανθρώπους

Αεροδρόμιο “Προσφυγικού” – Ασφυξία στο Ελληνικό – Άθλιες συνθήκες για χιλιάδες ανθρώπους

– “Πνίγεται” απο σκηνές το Μπέιζμπολ – Εντάσεις στην αίθουσα αφίξεων
– Σκηνές παντού και στοιβαγμένοι άνθρωποι ακόμα και στα υπόγεια
– Άθλιες συνθήκες υγιεινής – Το Ελληνικό από λύση ανάγκης εξελίσσεται στο μεγαλύτερο hot spot της Αττικής
– ΤΟ NEWSIT.GR ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Ασφυκτική είναι πλεον η κατάσταση στις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού καθώς τόσο τα γήπεδα του χόκεϊ και του μπέιζμπολ όσο και η αίθουσα αφίξεων κατακλύζονται απο περισσότερους απο 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες με το χώρο φιλοξενίας να εχει φτάσει στα όριά του.

Στο γήπεδο του χόκεϊ περισσότεροι απο 1600 πρόσφυγες και μετανάστες στοιβάζονται στις εξέδρες και στον περιβάλλοντα χώρο ενώ σκηνές έχουν στηθεί ακόμη και στα υπόγεια του γηπέδου δημιουργώντας μια αποπνικτική κατάσταση για τις οικογένειες που αναγκάζονται να ζουν χωρίς φως και καθαρό αέρα.

Ελάχιστα μέτρα παραπέρα, στο γήπεδο του μπέιζμπολ ο αγωνιστικός χώρος θυμίζει καταυλισμό σε εμπόλεμη ζώνη απο τις εκατοντάδες σκηνές που έχουν στήσει οι υπεύθυνοι της Ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και φιλοξενούν περισσότερους απο 1.250 ανθρώπους. Το σκηνικό της εξαθλίωσης συμπληρώνουν τα σκουπίδια αλλά και τα απλωμένα ρούχα απο τις γυναίκες την ώρα που το αδιαχώρητο επικρατεί στην ουρά του κυλικείου όπου δίνεται μάχη για ενα πιάτο φαγητό.

Στην αίθουσα αφίξεων του παλαιού αερολιμένα οι διάδρομοι ειναι απροσπέλαστοι πλέον απο τις σκηνές στις οποίες φιλοξενούνται 1500 πρόσφυγες και μετανάστες εκ των οποίων κάποιοι έφτασαν στο σημείο να σπάσουν τα τζάμια προκειμένου να ανακουφιστούν απο τη ζέστη και τη δυσοσμία που επικρατεί στο χώρο.

Οι τραγικές συνθήκες υγιεινής στα μπάνια έχουν φέρει τους πρόσφυγες σε απόγνωση ενώ αρκετοί δεν διστάζουν να έρθουν στα χέρια για μια θέση στις τουαλέτες.

Το Ελληνικό χτυπάει “κόκκινο” και αναζητείται λύση προκειμένου να αποσυμφορηθεί η δομή η οποία απο λύση ανάγκης τείνει να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο hot spot της Αττικής.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε