Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αετονύχης υπάλληλος υπεξαίρεσε 700.000 ευρώ από την νομαρχία Αθηνών

Διαπίστωνε ποιους δικαιουχους δεν έβρισκαν τα ΕΛΤΑ να παραλάβουν τα χρήματά τους και στη συνέχεια μέσω της τραπέζης που έπρεπε να τους κατατεθούν, όριζε ως δικαιούχο συγγενικό του πρόσωπο.

Μία ακόμη απάτη ανακαλύφθηκε, αυτή τη φορά στην Περιφέρεια Αττικής, μετά από ανώνυμη καταγγελία, που έγινε στις 27 Δεκεμβρίου του 2010 στην Προϊσταμένη Εξυπηρέτησης του Πολίτη στη Νομαρχία -ακόμη- Αθηνών.

Πρόκειται για υπάλληλο της Διεύθυνσης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, καθώς μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, αποδείχθηκε ότι έχει εκδώσει παρατύπως εντολές πληρωμής ΑΜΕΑ, σε συγγενή του, για ποσό άνω των 700.000 ευρώ κατά το χρονικό διάστημα 2002-2010.

Όπως έγινε γνωστό, η Προϊσταμένη Εξυπηρέτησης του Πολίτη ενημέρωσε, μετά την ανώνυμη καταγγελία, τη Διεύθυνση των Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Το Σώμα Επιθεωρητών ξεκίνησε άμεσα τον έλεγχο και με τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι έχουν εκδοθεί παρατύπως από τον κατηγορούμενο υπάλληλο σε συγκεκριμένο συγγενικό του πρόσωπο εντάλματα πληρωμών για το διάστημα 2002 – 2010 συνολικού ύψους 720.000 ευρώ και έχουν εισπραχθεί παρανόμως τα 713.180 ευρώ.

Το κόλπο ήταν καλά στημένο από τον αετονύχη υπάλληλο. Διαπίστωνε ποιους δικαιουχους δεν έβρισκαν τα ΕΛΤΑ να παραλάβουν τα χρήματά τους και στη συνέχεια μέσω της τραπέζης που έπρεπε να τους κατατεθούν, όριζε ως δικαιούχο συγγενικό του πρόσωπο.

Πάντως, ο έλεγχος θα συνεχιστεί και για την περίοδο 1998-2002, καθώς ο συγκεκριμένος υπάλληλος ήταν στην ίδια θέση από εκείνη την εποχή.

Από την πλευρά του, ο κ. Σγουρός δήλωσε ότι «από το 2003 που εμπλέκομαι στα κοινά με κάθε ευκαιρία ζητώ από τους πολίτες, έστω και ανώνυμα, να καταγγείλουν πράξεις διαφθοράς, παρά την κρατούσα άποψη στο ελληνικό Δημόσιο να μην εξετάζονται οι ανώνυμες καταγγελίες».

Συμπλήρωσε δε ότι «αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι, όταν δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε και αγωνίζεσαι να βγουν όλα στο φως, έχεις αποτέλεσμα και μπορείς να κοιτάζεις στους πολίτες στα μάτια. Η υπόθεση αυτή αποδεικνύει, επίσης, ότι η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού όλα αυτά τα χρόνια στη Νομαρχία Αθηνών διευκολύνει τους ασυνείδητους υπαλλήλους να υλοποιούν τα παράνομα σχέδιά τους».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε