Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Άφαντος ο πιστολέρο με το μαύρο τζιπ

,,ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI

Ενα μαύρο τζιπ στην οδό Φαληρέως κοντά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σήμανε συναγερμό

στην αστυνομία, αφού ταίριαζε με τις περιγραφές που έχουν γίνει για το αυτοκίνητο του μανιακού που πυροβολεί περαστικούς.

Η αστυνομία έχει στήσει δεκάδες μπλόκα και περιπολίες στην προσπάθειά της να εντοπίσει και να συλλάβει τον άνθρωπο που κυκλοφορεί με ένα μαύρο τζιπ και πυροβολεί αδιακρίτως ανυποψίαστους πολίτες.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των αστυνομικών, ο μανιακός οδηγεί ένα μαύρο τζιπ δεκαετίας με φιμέ τζάμια. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πυροβολεί από τα δεξιά, δηλαδή τη θέση του συνοδηγού, με αποτέλεσμα οι κάλυκες να πέφτουν στο κάθισμα του συνοδηγού και έτσι η αστυνομία δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν χρησιμοποιεί 9άρι ή 22άρι πιστόλι.

 

Ο μανιακός κυκλοφορεί και πυροβολεί από τις 18:30 έως τις 21:30 το βράδυ, όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα πορεία των ερευνών, ενώ από κάμερα καταστήματος στο Μοσχάτο έχει καταγραφεί το μαύρο τζιπ, αλλά δυστυχώς όχι ο αριθμός κυκλοφορίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση του έχει προκαλέσει τρόμο στους κατοίκους της Αθήνας, με αποτέλεσμα η αστυνομία να δέχεται δεκάδες τηλεφωνήματα για περίεργους κρότους που ίσως μοιάζουν με πυροβολισμούς. 

Οι επιβεβαιωμένες επιθέσεις του μανιακού

Τέσσερις επιβεβαιωμένες επιθέσεις έχουν γίνει μέσα σε 48 ώρες από τον μανιακό, ενώ ο εργοδότης της γυναίκας που γλίτωσε στο παρά πέντε μιλάει αποκλειστικά στο NewsIt. Συναγερμός έχει σημάνει στις διωκτικές αρχές για τον εντοπισμό του μανιακού με το τζιπ που σπέρνει τον πανικό στους δρόμους του λεκανοπεδίου, ενώ αυξάνονται οι καταγγελίες για επιθέσεις και “ύποπτα” μαύρα τζιπ.

Το απόγευμα της Τετάρτης μία γυναίκα στα Άνω Λιόσια ειδοποίησε την αστυνομία όταν άκουσε έναν κρότο την ώρα που πετούσε τα σκουπίδια και είδε το μαύρο τζιπ. Οι αστυνομικοί εξετάζουν την καταγγελία της γυναίκας που δεν έχει τραυματιστεί.
 
Οι αστυνομικοί ερευνούν προσεκτικά και μία δεύτερη καταγγελία για επίθεση του μανιακού αυτή τη φορά το βράδυ της Δευτέρας στην Γέφυρα της Καβάλας. Ένας 17χρονος Αφγανός ένιωσε ένα κάψιμο στο χέρι που νόμιζε ότι είχε προκληθεί από κάποιο πετραδάκι που πετάχτηκε από αυτοκίνητα. Αργότερα ο πόνος έγινε πιο δυνατός και πήγε στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου οι γιατροί του αφαίρεσαν βλήμα πυροβόλου όπλου. 

Την ίδια στιγμή από τις τέσσερις επιβεβαιωμένες επιθέσεις, μία γυναίκα γλίτωσε στο Μοσχάτο από τα πυρά την περασμένη Δευτέρα.

Ο εργοδότης της μιλάει αποκλειστικά στο NewsIt και αφηγείται λεπτό προς λεπτό την επίθεση στην γυναίκα. “Την Δευτέρα το βράδυ, γύρω στις 7.30, βγήκε από την εταιρία, στην Πειραιώς 4 στο Μοσχάτο, και πετάχτηκε για να πάρει το αυτοκίνητό της που ήταν παρκαρισμένο λίγο παρακάτω. Περπατώντας στο πεζοδρόμιο, αισθάνθηκε να περνάει, όχι με μεγάλη ταχύτητα, ένα μαύρο τζιπ. Εκείνη την στιγμή αισθάνθηκε να περνάει από δίπλα της κάτι σαν… θερμός αέρας” αναφέρει ο εργοδότης της γυναίκας και συνεχίζει “η αλήθεια είναι ότι άκουσε ένα δυνατό θόρυβο, ή κάτι τέτοιο, αλλά δεν κατάλαβε ότι μπορεί να ήταν πυροβολισμός! Φανταστείτε ότι συνέχισε το δρόμο της. Πήγε κανονικά και πήρε το αυτοκίνητό της, χωρίς να περάσει από το μυαλό της ότι κάποιος την πυροβόλησε!”.
 
“Την επόμενη ημέρα άκουσε στις ειδήσεις για τις άλλες επιθέσεις, και μόνο τότε κατάλαβε και συνέδεσε όλα τα γεγονότα!
Την Τρίτη είδαμε και την σφαίρα, η οποία χτύπησε στο πεζοδρόμιο, και είμασταν σίγουροι τι συνέβη. Η σφαίρα πέρασε δίπλα της, χτύπησε την πλάκα του πεζοδρομίου, και έφυγε στην βιτρίνα του καταστήματος, η οποία είχε σφηνωθεί εκεί. Μόνο τότε πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό”.

Ο άγνωστος με το μαύρο τζιπ κυκλοφορεί τις νυχτερινές ώρες και πυροβολεί ανυποψίαστους πολίτες. Είναι ηλικίας 30-35 χρόνων, έχει μαύρα μακριά μαλλιά, κινείται με μαύρο τζιπ, παλιό μοντέλο, που έχει φιμέ τζάμια, οι πινακίδες κυκλοφορίας του είναι δυσδιάκριτες ή παραποιημένες, επιλέγει πιθανόν τυχαία τα θύματά του, τα προσεγγίζει, ανοίγει μέχρι τη μέση το παράθυρο του συνοδηγού και πυροβολεί μία φορά.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στο Βοτανικό την περασμένη Δευτέρα, όπου ένας βούλγαρος που έκανε ποδήλατο τραυματίστηκε στο χέρι από πυροβόλο όπλο, από άγνωστο που επέβαινε μέσα σε επίσης τζιπ μεγάλου κυβισμού.

Λίγο αργότερα, ένας 52χρονος στο Μοσχάτο πυροβολήθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο από άγνωστο μέσα σε μαύρο τζιπ και τραυματίστηκε στους σπονδύλους, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να χειρουργηθεί και η κατάστασή του να είναι σοβαρή. 

Το βράδυ της Τρίτης στη συμβολή των οδών Χειμμάρας και Βορείου Ηπείρου στον Κολωνό ο μανιακός πυροβόλησε μία 45χρονη γυναίκα στην κοιλιά και εξαφανίστηκε. Η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στον Ερυθρό Σταυρό, όπου χειρουργήθηκε. Η κατάσταση της κρίνεται σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου! 

Το πρωί της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι την Δευτέρα σημειώθηκε και τέταρτη επίθεση εναντίον μίας γυναίκας που βρισκόταν στο Μοσχάτο στη συμβολή των οδών Μετσόβου 2 και Πειραιώς. 

Ο μανιακός πυροβόλησε τη γυναίκα όμως η σφαίρα εξοστρακίστηκε και σφηνώθηκε στο τζάμι κεντρικής πόρτας καταστήματος ρούχων. Η ώρα που έγινε ήταν 19:40 δηλαδή 6 λεπτά αφού είχε πυροβολήσει τον 52χρονο στο Μοσχάτο και τον είχε τραυματίσει σοβαρά στην σπονδυλική στήλη. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSIT.GR

Το σημείο που σφηνώθηκε η σφαίρα εναντίον της γυναίκας στο Μοσχάτο

Η σφαίρα χτύπησε σε αυτό το σημείο στο πεζοδρόμιο και εξοστρακίστηκε

Το σημείο στα Άνω Λιόσια που η γυναίκα κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση

Διαβάστε ακόμη: 

Εισαγόμενη “μόδα” οι πυροβολισμοί περαστικών

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε