Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αφιέρωμα της Wall Street Journal για τις αυτοκτονίες λόγω κρίσης στην Κρήτη

«Η Ελλάδα πληρώνει την κρίση με το πιο σκληρό τίμημα», είναι ο τίτλος του σημερινού εκτενούς δημοσιεύματος της Wall Street Journal, για την αύξηση των αυτοκτονιών στη χώρα μας.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Markus Walker, πήγε στο Ηράκλειο με αφορμή την ιστορία του Βαγγέλη Πετράκη. Του χονδρέμπορου φρούτων και λαχανικών σύμφωνα με το FlashNews, από το Ηράκλειο της Κρήτης, που αυτοκτόνησε λόγω του οικονομικού αδιεξόδου.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι αυτά τα περιστατικά έχουν διπλασιαστεί από το ξέσπασμα της κρίσης.

Σήμερα καταγράφονται περίπου 6 αυτοκτονίες ανά 100.000 πληθυσμού, όμως, όπως εξηγεί η W.S.J., τα πραγματικά νούμερα είναι κατά πάσα πιθανότητα υψηλότερα, αφού λόγω του κοινωνικού στίγματος, πολλές οικογένειες επιλέγουν να παρουσιάσουν την αυτοκτονία σαν ατύχημα.

Η γραμμή βοήθειας την οποία λειτουργεί ο φιλανθρωπικός οργανισμός “Κλίμακα” λάμβανε περίπου 10 τηλεφωνικές κλήσεις την ημέρα, όμως σήμερα, υπάρχουν μέρες που παίρνει έως και 100 τηλεφωνήματα σύμφωνα με το  δημοσίευμα.

“Τα δύο χρόνια κρίσης χρέους στην Ελλάδα έχουν κάνει τους πολίτες να παραπαίουν απο τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται” γράφει ο Βρετανός δημοσιογράφος.

Όπως εξηγεί η Wall Street Journal, το θλιβερό φαινόμενο λαμβάνει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις στην Κρήτη, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφεται μπαράζ αυτοκτονιών ανάμεσα σε επιχειρηματίες.

Μάλιστα στο μεγαλύτερο τμήμα του δημοσιεύματος μεταφέρεται ολόκληρη η ιστορία του άτυχου Βαγγέλη Πετράκη καθώς ο Markus Walker μίλησε με συγγενείς, φίλους και τον δικηγόρο της οικογένειας, ενώ όπως γράφει η εφημερίδα
“εν μέρει αυτό εξηγείται, σύμφωνα με τους ντόπιους, στο συνδυασμό του σκασίματος της φούσκας του δανεισμού και της ταυτότητας των ανδρών της Κρήτης.

Όπως λένε, η ιστορία της επανάστασης του νησιού απέναντι στην ξένη κατοχή, πρώτα των Τούρκων και μετά των Ναζί, έχει καλλιεργήσει το ιδεώδες της ανδρικής δύναμης και υπερηφάνειας»…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε