Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αφού μας έθαψαν τώρα συνιστούν ελληνικά ομόλογα!

Αφού μας έθαψαν τώρα συνιστούν ελληνικά ομόλογα!

Αφού – με αναλύσεις, εκτιμήσεις και δηλωσεις – οι ξένοι οίκοι έφεραν τα ελληνικά ομόλογα στον πάτο, τώρα βγάζουν υπερκέρδη αγοράζοντάς τα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος, τα οφέλη από την ανοδική πορεία των ελληνικών ομολόγων είναι τεράστια για όσους τα αγόρασαν λίγο πριν ή λίγο μετά την προσφυγή στο ΔΝΤ. Οι εν λόγω επενδυτές, μέσα σε μόλις πέντε μήνες έχουν καταγράψει υπεραξίες από 17% ως 24%. Το Σεπτέμβριο χαρακτηριστικά, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κυμάνθηκαν από 5,69% ως 9,87%.

Μιλώντας σε μεγάλο αμερικανικό δίκτυο το στέλεχος της EFG Eurobank Γ. Κοντόπουλος αναφέρει ότι “είναι θέμα χρόνου να καθησυχαστούν οι αγορές” και ότι “όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουν οι ξένοι οίκοι” ότι τα ελληνικά ομόλογα θα συνεχίσουν να έχουν καλές αποδόσεις “τόσο το καλύτερο θα είναι για τους πελάτες τους”.

Ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΧΕΠΕΥ Ν. Σκουριάς αναφέρει ότι “υπάρχει μία σταδιακή μεταστροφή του κλίματος στο εξωτερικό” και ότι οι διεθνείς οίκοι αντιλαμβάνονται τώρα πως η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις υπόλοιπες “προβληματικές” χώρες της Ευρωζώνης.

Στο ίδιο κλίμα και ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο που “έθαβε” την ελληνική οικονομία. Τώρα δημοσιεύει ότι οι τίτλοι του ελληνικού Δημοσίου έχουν καλές αποδόσεις – ειναι κορυφαίες στην Ευρώπη, όπως λέει για την ακρίβεια -.

Ας σημειωθεί ότι και η Goldman Sachs και η ΗSΒC συστήνουν στους πελάτες τους την αγορά ελληνικών τίτλων 30ετούς διάρκειας σε τιμή κοντά στο 50, ενώ η Societe Generale προτείνει τριετή ομόλογα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε