Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αγανακτισμένοι” ξενοδόχοι : 8.000 ακυρώσεις κρατήσεων λόγω επεισοδίων

– Οι ακυρώσεις έγιναν σε 20 ξενοδοχεία της Αθήνας μέσα σε διάστημα πέντε ημερών
– Οι ξενοδόχοι τρέμουν στην ιδέα να χαρακτηριστεί η Αθήνα ανασφαλής προορισμός
– Μολότωφ καίνε τις ελπίδες για ανάκαμψη του τουρισμού

Ανυπολόγιστο είναι το χτύπημα στον τουρισμό μας, ιδίως της Αθήνας, εξαιτίας των επεισοδίων που έκαναν το γύρο του κόσμου.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, Γ. Ρέτσος στις 8.000 έφτασαν οι ακυρώσεις κρατήσεων δωματίων σε 20 ξενοδοχεία της Αθήνας μέσα σε διάστημα πέντε ημερών.

Με δραματικούς τόνους ο κ. Ρέτσος προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος η Αθήνα να θεωρηθεί ως ανασφαλής προορισμός στην παγκόσμια τουριστική σκηνή.

”Τα γεγονότα και το κλίμα στην Αθήνα αποστερούν από την περιοχή μας τις όποιες ελπίδες για ανάκαμψη, τη στιγμή που στην υπόλοιπη χώρα ο τουρισμός γεννά ελπίδα, τη στιγμή δηλαδή που η πορεία του Τουρισμού τη χρονιά που διανύουμε διαφαίνεται θετική και αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή πως ο κλάδος μας είναι ο βασικός άξονας της εθνικής μας οικονομίας”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, η πληρότητα των ξενοδοχείων υποχώρησε από το 66,4% το 2008 σε 58,2% το 2011, παρουσιάζοντας μείωση 12,35%.

Ο κ. Ρέτσος ζήτησε να ληφθούν τα παρακάτω μέτρα:

1. Μη καταβολή Φ.Α.Π. για το 2012.
2. Μη καταβολή Ε.Φ.Τ.Ε. 0.6% για υφιστάμενα και νέα δάνεια και για διάστημα 12 μηνών.
3. Αναστολή καταβολής τέλους παρεπιδημούντων 0.5% έως τις 31-12-2011.
4. Έκπτωση ασφαλιστικών εισφορών ύψους 20% για διάστημα 12 μηνών.
5. Παράταση για 12 ακόμη μήνες του προγράμματος του Ο.Α.Ε.Δ. «Διατήρηση 10.000 θέσεων εργασίας σε ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας με επιδότηση 40% των εργοδοτικών εισφορών».
6.Στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια για την Αθήνα-Αττική, με πρώτη ενέργεια την ήδη αποφασιμένη από το Υ.ΠΟ.Τ. συνέχιση της προβολής μέσω EXPEDIA.COM σε συγκεκριμένες αγορές-στόχους, με ημερομηνία έναρξης την 1η Αυγούστου 2011 και για τρεις μήνες.

Διαβάστε επίσης :

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε