Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Αγανακτισμένος ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με τις απεργίες στα μέσα μεταφοράς

Αγανακτισμένος ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με τις απεργίες στα μέσα μεταφοράς

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος εκφράζει την αγωνία του για την πτώση του τζίρου την οποία εν μέρει αποδίδει στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.

Μείωση του τζίρου έως 40% διαπιστώνουν οι έμποροι το πρώτο δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων. Σε ανακοίνωσή του ο εμπορικός σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτηση του για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των μέσων μεταφοράς που- όπως υποστηρίζει- έχουν συμβάλλει σε αυτή τη μείωση.

Όπως προκύπτει από έρευνα του συλλόγου που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι αποκαρδιωτικά τα πρώτα στοιχεία καθώς καταγράφεται ότι στο πρώτο δεκαπενθήμερο :

– πτώση του τζίρου κατά 40%.
– τα ποσοστά των εκπτώσεων κυμαίνονται από 20% έως 70%.
– πολύ μεγάλη μείωση της επισκεψιμότητας στην αγορά, εκτός Σαββάτου όπου καταγράφεται αύξηση.
– ο τζίρος των καταστημάτων τα τρία Σάββατα 15,22 και 29 Ιανουαρίου είναι αυξημένος κατά 25%.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο, απο την ανάλυση των ευρημάτων της έρευνας προκύπτει ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις διαθέτουν τα προϊόντα τους σε πραγματικά πολύ χαμηλές τιμές και οι καταναλωτές ανταποκρίνονται, αλλά μόνο όταν δεν αποκλείονται από την πρόσβαση στις αγορές ή εκτιμούν ότι θα αποκλειστούν ή ταλαιπωρηθούν κατά την επιστροφή τους απ’ αυτές.

”Στην ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη περίοδο που διανύουμε, ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος διατηρούσαν μια αμυδρή ελπίδα ότι θα έπαιρναν μια ανάσα την περίοδο των εκπτώσεων. Αυτή την ελπίδα ζωής εξαφάνισαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ο καθημερινός εν πολλοίς αποκλεισμός του κέντρου της πρωτεύουσας από ολιγομελείς ομάδες διαδηλωτών, καταπατώντας όχι μόνο κάθε έννοια δικαίου αλλά επιδεικνύοντας και παντελή έλλειψη πνεύματος αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες τους που μόνο να χάσουν έχουν, αφού δεν καλύπτονται από την ασφάλεια της μονιμότητας” σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Νέες στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς την Παρασκευή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε