Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Άγγελος Τζωρτζίνης: Ο “Wire Photographer” της χρονιάς σύμφωνα με το Time!

Φωτό από angelos-tzortzinis.com
Φωτό από angelos-tzortzinis.com

Το περιοδικό Time ανακηρύσσει τον “δικό μας” Άγγελο Τζωρτζίνη, ως τον καλύτερο “Wire Photographer” για το 2015! Η δουλειά του για την οικονομική και την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα, χαρακτηρίζεται από το περιοδικό “αστρική”!

Το Time σημειώνει πως οι wire φωτογράφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ειδήσεων. “Είναι οι πρώτοι που φτάνουν στο σημείο, έτοιμοι να τα παρατήσουν όλα σε μια στιγμή όταν το ρεπορτάζ ξεκινά” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ελληνική πρωτιά!

Κάθε χρόνο το περιοδικό επιλέγει τον καλύτερο φωτογράφο για την συγκεκριμένη κατηγορία και φέτος στην πρώτη θέση φιγουράρει το όνομα του Έλληνα φωτογράφου Άγγελου Τζωρτζίνη. Το δημοσίευμα αναφέρει πως η επιλογή ήταν δύσκολη, “όμως στο τέλος ήταν ο 27χρονος Έλληνας φωτογράφος του Agence France-Presse Άγγελος Τζωρτζίνης που αγκάλιασε την πρωτιά για την συγκλονιστική δουλειά του, αποτυπώνοντας την αντίδραση της χώρας του σε δύο απρόεσμενες κρίσεις”.

Στην συνέχεια το Time δίνει κάποια βιογραφικά στοιχεία του φωτογράφου, ο οποίος γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1988 στο Αιγάλεω, “μία φτωχή γειτονιά των προαστίων της Αθήνας”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Άγγελος Τζωρτζίνης: “Θέλω να παρουσιάζω φωτογραφίες που εγείρουν ερωτήματα για το μέλλον των ανθρώπων”

“Αυτή η δύσκολη εμπειρία, που εμπλουτίστηκε με την γνώση πως τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, διαμόρφωσε την καριέρα του. Δεν είχε φιλοδοξίες να γίνει φωτογράφος, αλλά ήταν αποφασισμένος να βρει μία διέξοδο από την την δύσκολη ζωή. Το 2006 μπήκε στην Leica Academy of Creative Photography της Αθήνας και τότε κατάλαβε πως η κάμερα θα μπορούσε να είναι αυτό το μονοπάτι”, συνεχίζει το δημοσίευμα.

“Στόχος μου δεν είναι να προωθήσω τον εαυτό μου στην φωτογραφία” δηλώνει ο ίδιος και συνεχίζει: “Αντιθέτως, θέλω ο κόσμος να βλέπει τις φωτογραφίες μου και να καταλαβαίνει τι σημαίνουν για μένα”.

Ο Άγγελος Τζωρτζίνης ξεκίνησε να συνεργάζεται το 2007 με το Agence France-Presse, ενώ κυνηγούσε μια καριέρα freelancer φωτογράφου, δουλεύοντας σε προσωπικά projects στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, την Τουρκία και την Ελλάδα κι έχοντας συνεργασία με τους New York Times.

“Ένας καλός φωτογράφος δεν είναι αυτός που βγάζει καλές φωτογραφίες. Είναι μία πολύ πιο περίπλοκη διαδικασία. Οι αξίες και οι εμπειρίες του φωτογράφου είναι ένα μεγάλο κομμάτι των φωτογραφιών του. Γι’ αυτό το λόγο θέλω να καλύπτω ιστορίες που επηρεάζουν την καθημερινότητά μου και με αφορούν, όπως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και η προσφυγική κρίση”, δηλώνει ακόμη ο Έλληνας φωτογράφος.

Δείτε μερικές από τις εκπληκτικές φωτογραφίες του Άγγελου Τζωρτζίνη, οι οποίες δημοσιεύονται στο προσωπικό του site (www.angelos-tzortzinis.com):

Φωτό από angelos-tzortzinis.com

Φωτό από angelos-tzortzinis.com

Φωτό από angelos-tzortzinis.com

Φωτό από angelos-tzortzinis.com

Φωτό από angelos-tzortzinis.com

Πηγή: time.com

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε