Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αγωγή της Βουλγαρίας κατά Ελλάδας για τα μπλόκα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο βούλγαρος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η καλή γειτονία είναι καλή γειτονία, “αλλά δεν θα χάνουμε εξαιτίας τους”.

Την πρόθεση της κυβέρνησής του να καταθέσει αγωγή για αποζημίωση δέκα εκατομμυρίων ευρώ από την Ελλάδα στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο Λουξεμβούργο, ανήγγειλε σήμερα ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

Σε σημερινές δηλώσεις του στον Τύπο στην πόλη Πέρνικ δυτικά της Σόφιας, ο κ. Μπορίσοφ υπενθύμισε ότι στις χθεσινές τηλεφωνικές επικοινωνίες ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και από τον πρόεδρο της «Νέας Δημοκρατίας» Αντώνη Σαμάρα να μεσολαβήσουν ενώπιον των Ελλήνων αγροτών για την εξασφάλιση της ελεύθερης διέλευσης των Βούλγαρων μεταφορέων μέσω των κλειστών από τα μπλόκα διόδων στα κοινά σύνορα.

«Για να ενισχύσουμε την θέση μας, ωστόσο, σήμερα ανέθεσα στον (αρμόδιο υφυπουργό Εξωτερικών) Μαρίν Ράικοφ να προετοιμάσει την αγωγή, την οποία θα καταθέσουμε στο Λουξεμβούργο», ανήγγειλε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

«Τα δύο πράγματα έρχονται παράλληλα. Η καλή γειτονία είναι καλή γειτονία, αλλά, λυπάμαι, δεν πρόκειται εμείς να χάνουμε εξαιτίας τους» πρόσθεσε ο κ. Μπορίσοφ.

Ο ίδιος διευκρίνισε, ότι η βουλγαρική πλευρά προτίθεται να ζητήσει αποζημίωση δέκα εκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτό το ποσό υπολογίζονται οι ζημιές της Βουλγαρίας μέχρι τώρα, όπως υποστήριξε. «Ελπίζω, ότι αυτό θα προκαλέσει την αναγκαία εντύπωση στην ελληνική πλευρά» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε