Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Αγριεμένα τα σώματα ασφαλείας! Κατάληψη στο ΓΛΚ και πορεία πυροσβεστών στο κέντρο!

Αγριεμένα τα σώματα ασφαλείας! Κατάληψη στο ΓΛΚ και πορεία πυροσβεστών στο κέντρο!

Συμβολική κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έκαναν οι Πρόεδροι των Συνδικαλιστικών Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας ζητώντας συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη. Η συνάντηση δεν έχει γίνει ακόμα.

Την ίδια ώρα, πυροσβέστες 5ετίας βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου είχαν συνάντηση ζητώντας τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου τους είπαν ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την υπόθεσή τους. Αυτήν την ώρα βρίσκονται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012 λήγει αύριο (Πέμπτη).

“Δεν υλοποιείται ο νόμος που προβλέπει τη μονιμοποίηση μας”, λένε χαρακτηριστικα. Οι πυροσβέστες ζητούν την αμεση νομιμοποίηση τους, όπως προβλέπεται από τη σύμβασή τους. “Ζητάμε την εφαρμογή του νόμου τίποτα παραπανω”, επισημαίνουν. Καταγγέλλουν την κυβέρνηση πως δεν προχωράει τη μονιμοποιησή τους, γεγονός που σημαίνει πως δεν τηρείται ο νόμος. “Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Αυτό ειμαι απαράδεκτο για εμάς. Ειμαστε αξιοπρεπείς. Η πυροσβεστική είναι στο έλεος του κινδύνου”, τονίζουν. Οι πυροσβέστες βρίσκονται αυτή την ώρα στο αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος στην οδό Μουρούζη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε