Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Αγρίεψε η Τρόικα! – Ζητεί περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης! – Ποιοί την γλυτώνουν από το Ασφαλιστικό

Αγρίεψε η Τρόικα! – Ζητεί περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης! – Ποιοί την γλυτώνουν από το Ασφαλιστικό

Νέα σκληρά μέτρα ζητούν μέχρι την τελευταία στιγμή οι ελεγκτές της Τρόικας πιέζοντας για επώδυνα μέτρα και στον ιδιωτικό τομέα. 

Τα παζάρια γίνονται με την κυβέρνηση μέχρι την τελευταία στιγμή και η Τρόικα ζητεί:

1. Να γίνουν όλες οι προσαρμογές των ορίων ηλικίας ως το 2013.

2. Σύνταξη στα 65 έτη και οι εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα.

3. Να συμπεριληφθεί στον ασφαλιστικό νόμο και η περικοπή 13ης και 14ης σύνταξης.

4. Να διακοπούν οι συντάξεις στις άγαμες θυγατέρες δημοσίων υπαλλήλων από τώρα. 
5. Να τεθεί όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για την καταβολή των συντάξεων στις χήρες.

Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους ελεγκτές της ΕΕ και του ΔΝΤ θα συνεχιστούν ως το τέλος της εβδομάδας, γεγονός που αναγκάζει τον υπουργό Εργασίας να αναβάλει την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή τουλάχιστον ως τη Δευτέρα.

“Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει θέμα διαρροών κατά την συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή. Προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να υπάρχει ενα βιώσιμο και όσο πιο δίκαιο γίνεται ασφαλιστικό σύστημα και αυτό φαινεται από το Εργασιακό όπου προβλέπεται προστασία για τους νέους που μπαίνουν στην αγορά εργασίας αλλα και των μεγαλύτερων από 55 ετών και άνω.Οποιαδήποτε πρόταση βελτιώνει ακόμα περισσότερο τις θέσεις της κυβέρνησης, είναι επιθυμητή” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Δείτε εδώ όλες τις κατηγορίες εργαζομένων τους οποίους δεν αγγίζει το νέο ασφαλιστικό

‘Ενταση και στην Ιπποκράτους

Ανέβηκαν οι τόνοι χθες το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του ΠαΣοΚ στην Ιπποκράτους, όπου συνεδρίασε το διατομεακό του ΠαΣοΚ, παρουσία συνδικαλιστών του κόμματος στο Δημόσιο και του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου κ. Σ. Ξυνίδη. 

Η έναρξη της συνεδρίασης καθυστέρησε για πολλή ώρα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σπ. Παπασπύρος. Ακολούθησε συζήτηση επί του συνόλου της κυβερνητικής πολιτικής. Ο κ. Ξυνίδης επιχείρησε να υπερασπιστεί τις αποφάσεις, γεγονός που προκάλεσε ακόμη εντονότερες αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές, οι οποίοι υποχρέωσαν τον γραμματέα του ΠαΣοΚ να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.

Την ίδια ώρα ασφαλιστικός «τυφώνας» σαρώνει και το καθεστώς ασφάλισης των δημοσίων υπαλλήλων, ανατρέποντας τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κυρίως των γυναικών αλλά και το ύψος των συντάξεων ανδρών και γυναικών.

Δείτε εδώ όλες τις αλλαγές και παραδείγματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε