Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Άγριες κόντρες στη Βάρκιζα: Έδιναν έπαθλο 5.000 ευρώ! [vids]

Άγριες κόντρες στη Βάρκιζα: Έδιναν έπαθλο 5.000 ευρώ! [vids]

Έπαθλο 5.000 ευρώ φέρεται να είχαν ορίσει οι διοργανωτές τις μεγάλης κόντρας στην παραλιακή Λεωφόρο και μάλιστα για ειδικές κατηγορίες, μέχρι που τους χάλασε το “πάρτι” η Τροχαία Αττικής, αλλά και οι διμοιρίες των ΜΑΤ που εμφανίστηκαν στο σημείο.

Πάνω από τρεις χιλιάδες άτομα είχαν εκδηλώσει το διαδικτυακό τους ενδιαφέρων να βρεθούν στο σημείο, ενώ συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην παραλιακή, στο ύψος τις Βάρκιζας έξω από το παλιό κέντρο διασκεδάσεις “Reba’s” πάνω από 400 οδηγοί, προκειμένου να θυμηθούν τα παλιά, όπως έγραφε χαρακτηριστικά η διαδικτυακή ανακοίνωση για την διοργάνωση τις μεγαλύτερης αυτοσχέδιας κόντρας αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών τις τελευταίας 10ετιας.

Οι διοργανωτές τις μεγάλης κόντρας έχουν δημιουργήσει προφίλ στο Facebook, με την επωνυμία του άγνωστου κέντρου, καθώς κατά το παρελθόν το συγκεκριμένο σημείο ήταν σημείο αναφοράς για τους λάτρεις τις ταχύτητας και τις αυτοσχέδιας κόντρας και παράλληλα των στοιχημάτων από …φανάρι σε φανάρι στην ευθεία.

Άλλωστε οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες πως στο συγκεκριμένο σημείο θα “παιχτούν χοντρά” στοιχήματα, καθώς μεταξύ τους οι “διαγωνιζόμενοι έβαζαν στοιχήματα από 200 έως και 500 ευρώ ανά φανάρι ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έπαιζαν στα στοιχήματα ακόμα και τα οχήματα τους.

Η επέμβαση

Οι διοργανωτές τις μεγαλύτερης κόντρας τις δεκαετίας, δεν υπολόγισαν, ωστόσο, τον ξενοδόχο, που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν άλλος από την Τροχαία Αττικής. Αξιωματικοί της Τροχαίας είχαν ήδη δει το διαδικτυακό κάλεσμα, και είχαν λάβει τα μέτρα τους για το σχεδιασμό τις επιχειρήσεις.

Fast and furious στην παραλιακή! Video από τις κόντρες και τα άγρια επεισόδια στη Βάρκιζα

Μετά τα μεσάνυχτα τις Τρίτης και ενώ στο προκαθορισμένο σημείο είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 400 άτομα, με “φτιαγμένα” αυτοκίνητα και “πειραγμένες” μοτοσυκλέτες που έκαιγαν τις ρόδες στης άσφαλτο από τα “γκάζια”, έκαναν την εμφάνιση τους τα περιπολικά τις Τροχαίας.

Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους στην θέα των αστυνομικών τις Τροχαίας δεν σταμάτησαν τις “φιγούρες” και της “κόντρες” από φανάρι σε φανάρι, καθώς πίστευαν πως θα μπορούσαν να αποτρέψουν τους τροχονόμους να μην διαλύσουν το υπαίθριο “πάρτι ταχύτητας” που είχαν στήσει.

Και σε αυτή την περίπτωση όμως δεν υπολόγισαν σωστά, καθώς λίγα λεπτά μετά την έλευση τις Τροχαίας, στο σημείο έφθασαν τρεις Διμοιρίες των ΜΑΤ. Στην θέα των αστυνομικών με την πλήρη εξάρτηση τα “αίματα άναψαν” και οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να πετούν προς τα ΜΑΤ μεταλλικές σχάρες από τα φρεάτια αποχετεύσεις, πέτρες, μπουκάλια, ξύλα, φωτοβολίδες, ακόμα και βόμβες μολότοφ. Το γεγονός αυτό οδήγησε τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως οι συγκεντρωμένοι, ήταν έτοιμοι με “πολεμοφόδια” να αντιδράσουν σε όποιον ήθελε να τους χαλάσει το “πάρτι ταχύτητας” που με τόση σπουδή είχαν στήσει μέσω του Facebook.

Βέβαια όταν πια τα ΜΑΤ ανέλαβαν πλήρη δράση, η όποια αντίσταση των συγκεντρωμένων έλαβε τέλος και οι περισσότεροι έτρεχαν να μπουν στα οχήματα τους προκειμένου να εγκαταλείψουν το σημείο. Οι περισσότεροι δεν γλύτωσαν την “τσιμπίδα” του Νόμου, καθώς και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τις Τροχαίας: “Συνολικά διενεργήθηκαν 320 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 197 παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι 15 επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις ως εξής: Επικίνδυνοι ελιγμοί: 11, οδήγηση χάριν επίδειξης και εντυπωσιασμού:4, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 4, υπέρβαση ανώτατου ορίου ταχύτητας: 1, μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 6, μη χρήση προστατευτικού κράνους: 12, στέρηση άδειας οδήγησης: 9, χρήση κινητού τηλεφώνου: 17, στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου Οχήματος: 3, ανασφάλιστα: 5, λοιπές τροχαίες παραβάσεις: 125. Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 47 άδειες ικανότητας οδήγησης, 39 άδειες κυκλοφορίας και 26 πινακίδες κυκλοφορίας. ”

Όσον αφορά στα επεισόδια οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν 30 συλλήψεις ατόμων, 29 Ελλήνων και ενός Γεωργιανού, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα με τις κατηγορίες τις προκλήσεις επεισοδίων, διατάραξη κοινής ειρήνης και πρόκληση σωματικών βλαβών σε αστυνομικούς καθώς από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν δυο άνδρες των ΜΑΤ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε