Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Αίγινα: Η λάντζα “Αντωνία” στο βυθό [pics, vid]

Αίγινα: Η λάντζα “Αντωνία” στο βυθό [pics, vid]

Για πρώτη φορά έρχονται στο φως φωτογραφίας της λάντζας Αντωνία που δυο μήνες και κάτι μετά την τραγωδία στην Αίγινα με τους τέσσερις νεκρούς παραμένει στο βυθό, λίγο έξω από την Πέρδικα. Ήταν 16 Αυγούστου όταν το ταχύπλοο Duerte την εμβόλισε και παρέσυρε στο θάνατο τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι πέντε ετών.

Τις πρώτες φωτογραφίες της “Αντωνίας” από το βυθό της Αίγινας, που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, δημοσιεύει σήμερα Τρίτη (25.10.2016) η εφημερίδα Καθημερινή. Στο σκαρί της λάντζας είναι εμφανή τα σημάδια της σύγκρουσης. Σχεδόν δυο μήνες μετά το δυστύχημα, το σκάφος παραμένει σε βάθος 31,5 μέτρων, στο θαλάσσιο πέρασμα ανάμεσα στην Πέρδικα της Αίγινας και το νησάκι Μονή.

Το τουριστικό σκάφος φαίνεται να έχει ένα μεγάλο τσάκισμα στη μέση της δεξιάς πλευράς, εκεί όπου το εμβόλισε το “Ντουέντε”. Λιγότερα από οκτώ καθίσματα, έχουν παραμορφωθεί από τη σύγκρουση αλλά παραμένουν στη θέση τους. Τα υπόλοιπα διαλύθηκαν ολοσχερώς.

Σε καμία από τις φωτογραφίες δεν φαίνεται η θέση του καπετάνιου. Η δε γέφυρα έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία ενώ είναι ορατή η μηχανή του σκάφους.

Φωτογραφίες και video: Καθημερινή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε