Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Αίγιο: Πανικός στα κρατητήρια! Κρατούμενος έβαλε φωτιά στα σκεπάσματα

Αίγιο: Πανικός στα κρατητήρια! Κρατούμενος έβαλε φωτιά στα σκεπάσματα

Από θαύμα μέχρι στιγμής δεν έχουμε θρηνήσει θύματα με όλα όσα συμβαίνουν στα αστυνομικά κρατητήρια σε ολόκληρη την Αχαΐα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Mετά τις αποδράσεις από την Πάτρα και φυσικά πιο πρόσφατα την… τρύπα που είχαν ανοίξει συλληφθέντες στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Αιγίου, ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να καταδείξει τις σοβαρότατες ελλείψεις που υπάρχουν σε έμψυχο δυναμικό στην τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes χθες Παρασκευή βράδυ στα κρατητήρια του Αιγίου, βρίσκονταν έντεκα άτομα, εκ των οποίων οι δέκα αλλοδαποί και ο ένας Έλληνας. Ένας εξ αυτών από την αρχή αντιδρούσε με την παραμονή του στο συγκεκριμένο χώρο, και λίγη ώρα αργότερα, με κάποιο τρόπο, άγνωστο μέχρι στιγμής πως, έβαλε φωτιά στα κλινοσκεπάσματα με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός.

Εδώ όμως είναι και το ζήτημα… καθώς σκοπός κρατητηρίου δεν υπάρχει, με τον αξιωματικό υπηρεσίας να είναι υποχρεωμένος από τους ανωτέρους του να εκτελεί και την συγκεκριμένη υπηρεσία, ενώ παράλληλα θα πρέπει να κάνει και άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπως για παράδειγμα να συντάσσει κάποια δικογραφία, να γράφει μία μήνυση πολίτη ή οτιδήποτε άλλο.

Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθαρά από τύχη, όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες την κατάσταση. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το PatrasTimes από την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Αιγίου στέλνονται καθημερινά αστυνομικοί προς ενίσχυση της Πάτρας, προκειμένου να καταπολεμηθεί κυρίως το μεταναστευτικό ζήτημα, με αποτέλεσμα αυτό να αποδυναμώνει ουσιαστικά το προσωπικό και κατ’ επέκταση την φύλαξη της Αιγιάλειας.

Το θέμα όμως, το οποίο θα πρέπει να εξετάσουν οι ιθύνοντες και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., είναι τι ακριβώς θα γινόταν αν τελικά είχαμε χθες βράδυ μία απόδραση, ή κάτι χειρότερο, την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεαρός κρεμάστηκε μέσα στο κρατητήριο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε