Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αίγιο: Το έλα να δεις για την… Θεία Κοινωνία!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Χαμός έγινε μέσα στην εκκλησία όταν ένα σχολείο πήγε να εκκλησιαστεί και να κοινωνήσει. Μητέρα αρπάχτηκε με τη δασκάλα και ο ιερέας σε ρόλο…θεατή!

Το «έλα να δεις» έγινε σε εκκλησία του Αιγίου ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, όταν μια μητέρα αρπάχτηκε με τη δασκάλα του οκτάχρονου γιού της γιατί δεν το άφησε να κοινωνήσει με τη δικαιολογία ότι είχε πιει γάλα!
 
Όλα ξεκίνησαν όταν το δημοτικό σχολείο του οκτάχρονου, στο Αίγιο, πήγε το πρωί της Τρίτης σε γνωστό ιερό ναό της πόλης για εκκλησιασμό, με τη συνοδεία δύο δασκάλων.
 
Λίγο αργότερα έφτασε στην εκκλησία και η μητέρα του οκτάχρονου και διαπίστωσε με απορία ότι κάποια παιδιά κοινωνούσαν και κάποια άλλα όχι. Ρώτησε το γιο της γιατί δεν ήταν στη σειρά με τα άλλα παιδιά για να κοινωνήσει για να
πάρει την απάντηση ότι δεν τον άφηνε η δασκάλα, η οποία ρώτησε προφανώς ποια παιδιά είχαν πιει γάλα.
 
«Δεν το επιτρέπω εγώ. Δεν κοινωνάει γιατί έχει πιει γάλα», ήταν η εξήγηση που έδωσε η δασκάλα στη μητέρα όταν της ζήτησε το λόγο. «Μα είναι μικρό παιδί», αντέτεινε η μητέρα αλλά η δασκάλα ήταν ανένδοτη. Κουβέντα στην κουβέντα οι τόνοι ανέβηκαν και λίγο έλειψε να προκληθεί σοβαρό επεισόδιο μέσα στην εκκλησία, με τη μητέρα να διαμαρτύρεται έντονα και τη δασκάλα να υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που το παιδί της δεν είναι μωρό αλλά είναι 8 χρονών και είχε πιει γάλα δεν έπρεπε να κοινωνήσει!
 
«Έχω ρωτήσει και τον ιερέα και μου είπε ότι δεν πρέπει να κοινωνήσει», υποστήριξε η δασκάλα. Κάπου εκεί η αντιπαράθεση τελείωσε, το παιδί δεν κοινώνησε και η μητέρα έδωσε τόπο στην οργή.
 
Όμως, η μητέρα δεν πείστηκε ότι ο ιερέας είχε πει να μην κοινωνήσει το παιδί της γιατί είχε πιει γάλα. Το έψαξε διακριτικά και έκπληκτη διαπίστωσε ότι ο ιερέας δεν είχε πει κάτι τέτοιο.
 
Τώρα, είναι αποφασισμένη να φτάσει το θέμα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να καταγγείλει το περιστατικό και κατ’ επέκταση τη δασκάλα, στην οποία αποδίδει ιδιαίτερη αυστηρότητα, όταν όπως λέει οι περισσότεροι ιερείς κοινωνούν τα μικρά παιδιά ακόμη κι όταν έχουν πιει γάλα!
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε