Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Αιμορραγία για 200.000 Έλληνες – Οι περικοπές ως και 30%

Αιμορραγία για 200.000 Έλληνες – Οι περικοπές ως και 30%

Η στάση του υπουργού Οικονομικών απέναντι στους συνομιλητές του, η ψυχρότητα με την οποία απάντησε και ουσιαστικά αντί διαλόγου προχώρησε σε ανακοινώσεις δείχνουν ότι όλα έχουν τελειώσει.

Οι μειώσεις κλείδωσαν, έχουν ουσιαστικά προεγκριθεί. Άλλωστε μετά τον Αντώνη Σαμαρά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έσπευσε να πει ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα.

Κάτι σαν … παρηγοριά στον άρρωστο.

Οι περικοπές που θα πλήξουν ως και το ένα τρίτο του εισοδήματος κάποιων εργαζόμενων που αμείβονται με τα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια θα είναι όμως μόνο η αρχή καθώς από το 3013 έρχεται και το 12% κατά μέσο όρο λόγω του ειδικού μισθολογίου.

Οι αντιδράσεις αναμένονται μεγάλες.

Ήδη αύριο με στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις ανοίγουν το … χορό οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι Δικαστικοί.

Οι γιατροί δίνουν ένα παράδειγμα. Ένας ειδικευόμενος γιατρός που σήμερα παίρνει 1.500 ευρώ χάνοντας από 10% σε μισθό και υπερωρίες θα φτάσει στα 1.200 ευρώ.

Έχουμε ήδη χάσει 40% των αποδοχών μας λένε οι δικαστικοί που θα έχουν μείωση 20% μαζί με τους διπλωματικούς και τους αρχιερείς.

Μας οδηγούν στην αυτοκτονία λένε οι Αστυνομικοί, οι Πυροσβέστες και οι Λιμενικοί που θα χάσουν ακόμη 7,5% (όλοι) από τον μισθό και μάλιστα αναδρομικά απ’ τον περασμένο Ιούλιο, ενώ τους προτάθηκε να πάρουν ως… αντίδωρο μια μικρή αύξηση στο επίδομα επικινδυνότητας.

Οι ένστολοι κατεβαίνουν την Πέμπτη στο δρόμο.

Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έρχονται (σε επίπεδο σεναρίου ακόμη) μειώσεις μέσω της κατάργησης των μισθολογικών προαγωγών σε μισθούς και συντάξεις.

Με απεργία ακόμη και μέσα στην εξεταστική απειλούν οι Πανεπιστημιακοί καθώς θα υποστούν βαριές μειώσεις σε όλα τα επίπεδα. Ο μέσος όρος είναι 17,5% ωστόσο κάποιοι θα χάσουν ως και το 30% των αποδοχών τους.

Διαβάστε επίσης:
Στο Ψυχικό οι πιο πλούσιοι, στη Ροδόπη οι πιο φτωχοί – Ο χάρτης του χρήματος στην Ελλάδα

Η ατάκα του Στουρνάρα που σοκάρει: “Το θέμα είναι να έχετε μισθό” – Ξεχάστηκαν τα ισοδύναμα και τώρα το αναδρομικό “μαχαίρι”

Χρέος και εξοπλισμοί.Πως μας πούλησαν “σκουπίδια” για “χρυσάφι”! Απίστευτα στοιχεία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε