Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αίσχος! Η τουρκική ακτοφυλακή “πυροβολεί” με μάνικες νερού βάρκα με πρόσφυγες! Βίντεο – ντροπή

Φωτό από twitter / @daphnetoli
Φωτό από twitter / @daphnetoli

– Απαράδεκτες εικόνες στο Αιγαίο, όπου καθημερινά παίζουν την ζωή τους κορώνα – γράμματα εκατοντάδες ανθρώπινες ψυχές
– Βίντεο που έχει αναρτηθεί στο Twitter δείχνει σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής να επιτίθεται με μάνικες νερού εναντίον μιας πλαστικής βάρκας που μεταφέρει πρόσφυγες!
– Το βίντεο έχει τραβηχτεί μέσα από την βάρκα και δείχνει την απάνθρωπη επίθεση και τις αντιδράσεις των ανθρώπων
– Την ίδια ώρα, ένταση επικρατεί στη Μυτιλήνη, με 7.000 “εγκλωβισμένους” πρόσφυγες ελέω… ΠΝΟ
– Όλα αυτά ενώ σήμερα αποφασίστηκε νέα 48ωρη απεργία που θα κρατήσει τα πλοία “δεμένα”

Την ώρα που σε Λέσβο, Μυτιλήνη και όλα τα ελληνικά νησιά στα οποία καταφθάνουν εκατοντάδες βάρκες με πρόσφυγες καθημερινά, παραδίδονται μαθήματα ανθρωπιάς και πολιτισμού, η “απέναντι” πλευρά προκαλεί με τον πλέον σοκαριστικό τρόπο! Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, φαίνεται σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής να “πυροβολεί” μία βάρκα που μετέφερε δεκάδες ανθρώπινες ζωές με πυροσβεστική μάνικα!

Το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής αντί να βοηθήσει τους πρόσφυγες που βρίσκονται σε μία πλαστική βάρκα, ρίχνει νερό με μεγάλη πίεση εναντίον τους!

Στόχος προφανώς είναι είτε η… “αποτροπή” της βάρκας, είτε η βύθισή της! Το βίντεο έχει τραβηχτεί μέσα από τη βάρκα των προσφύγων, ενώ η ανάρτησή του έγινε από την χρήστη του Twitter με το όνομα Daphne Toli.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες:

 

Ένταση στο λιμάνι της Μυτιλήνης ελέω… ΠΝΟ!

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 7.000 πρόσφυγες ήταν “εγκλωβισμένοι”, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, σήμερα το πρωί, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, αφού λόγω της απεργίας της ΠΝΟ δεν γίνεται από τα χαράματα χθες Δευτέρα κανένα δρομολόγιο, τακτικό ή έκτακτο, προς τον Πειραιά ή την Καβάλα.

Σήμερα, αφού και οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν, ιδιαίτερα στη βόρεια Λέσβο, περνούσαν κατά πολλές εκατοντάδες άνθρωποι από τα απέναντι παράλια. Η αυξημένη αυτή ροή δείχνει ότι πιθανά ο αριθμός των εγκλωβισμένων στη Λέσβο μεταναστών και προσφύγων θα φτάσει τα δυσθεώρητα ύψη των αρχών του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Να σημειώσουμε εδώ πως μία νέα 48ωρη απεργία από αύριο αποφάσισε, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία…

Όπως διαβάζουμε στο LesvosPost, νωρίτερα επικράτησε ένταση στο λιμάνι. Οι μετανάστες φωνάζοντας συνθήματα όπως “Αθήνα” και “Ελευθερία” προσπάθησαν να μπουν στα πλοία που είναι αγκυροβολημένα στο λιμάνι Μυτιλήνης αλλά η έγκαιρη επέμβαση των λιμενικών και της αστυνομίας απέτρεψε την είσοδο στα πλοία…

Πολιτισμική αντίθεση

Την ίδια ώρα, ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε χθες αποτυπώνει με τον πιο δραματικό τρόπο τι αντιμετωπίζουν κάθε μέρα στο Αιγαίο τα πληρώματα των σκαφών του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας μας.

Πρόσφυγες πεταμένοι στη θάλασσα, μεταξύ ζωής και θανάτου. Αρκετοί μένουν στη ζωή χάρη στις πρώτες βοήθειες που τους παρέχουν οι άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, την ώρα που η τουρκική Ακτοφυλακή επιτίθεται με μάνικες…

Δείτε εδώ τις συγκλονιστικές εικόνες

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, LesvosPost

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε